Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat

Títol: Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat
Autor: Anna Roig
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 112
ISBN: 978-84-6641-403-6
Preu: 16,95€

La Sara s’ha llegit el llibre Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat i ens n’ha fet la ressenya. L’Anna Roig, quan no canta, amb llibres com aquests també els mals espanta!

“M’agrada explicar-me la meva vida: n’agafo trossos de veritat, els deformo, els disfresso, els barrejo, els desplaço en el temps i l’espai, els amplio, els encongeixo… Com un mag, transformo la meva vida en la vida d’algú altre, així es fa més fàcil d’explicar.”

No hi ha millor manera d’explicar què trobarem en aquest llibre que aquest primer paràgraf de l’Anna Roig que, aquesta vegada, enlloc de relatar-nos les coses que pensa, les coses que s’inventa i les coses que ha somiat amb cançons ho fa amb textos. Aquests petits relats tenen forma de conte, d’altres de poema, de haiku,…

I ens parlen del catàleg de la vida que serveix en comanda un kit anomenat “Amor per sempre”, però que sovint arriba defectuós. O d’una botiga a qui se li ha acabat l’estoc de somriures i només pot vendre llàgrimes. També ens decobreix la màgia d’apagar l’ordinador i descobrir, de nou, la persona que tenim asseguda al costat com si fos tornés a ser la primera vegada. O de cop un poema visual ens explica de manera clara i senzilla la relativitat del temps. I el millor és que sense ser Einstein ho vaig entendre perfectament!

Podria seguir explicant els personatges, llocs i somnis, però aleshores us aixafaria la guitarra… I també us aixafaria les percussions, loops, teclats i la veu de la cançó que acompanya aquest llibre màgic i ple de sorpreses delicades. Però no us enganyeu, l’Anna Roig no ens explica contes de fades, sinó que en el fons ens diu veritats molt quotidianes d’una manera fantàstica.

Ah! Que no me n’oblidi! En aquesta aventura l’Anna Roig està acompanyada de la seva bona amiga Clara-Tanit Arquè, la il·lustradora que embocalla totes aquestes veritats.

Ja sabíem que aquesta noia que pinta bigotis vermells en viatges que va fer a París tenia moltes coses a dir, ens ho demostren els seus discos, però amb aquest llibre descobrim que damunt del paper ens segueix en-cantant!

Share

7 pensaments a “Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat

 1. Sara

  Moltes gràcies! Sempre és un plaer poder explicar, comentar, opinar al nosaltres llegim…i més si és descobrint petits tresors com el llibre de l’Anna Roig

 2. Montserrat Brau

  Saps que avui a l’ICat he escoltat una cançó d’ella i he pensat en tu i en aquest llibre que ens has portat?
  Deu ser de bon llegir!

  Us deixo el final de la cançó que escoltava aquest matí:
  Bon dia Senyora Tímida, bon dia Senyora Por,
  Bon dia La Vergonyosa, la que fa com si no hi fos.
  Lliga, tapa, amaga els somnis, aquí comença un dia més,
  Això és la vida, això és l’insomni, o ets algú o no ets res…

 3. Georgina

  A mi em sembla un llibre fantàstic. Està molt ben escrit, i l’Anna Roig ens fa pensar sobre qüestions molt importants a través d’un llenguatge i un món molt especials. Com diu la Sïlvia, darrere un món de fades i altres històries l’Anna en planteja veritats quotidianes. Les il·lustracions de la Clara-Tanit són precioses, i es complemeten fantàsticament bé amb el text. El resultat de tots els elements que formen el llibre és bo i molt original!

 4. Sara

  Ostres! Quina emoció!!
  Moltes gràcies Anna, per deixar el teu comentari. M’ha fet molta il·lusió.

  Espero que la teva aventura damunt del paper no es quedi aqui, jo hi estaré atenta.

  Georgina, absolutament d’acord!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.