Últimos días de la víctima

Títol: Últimos días de la víctima
Autor: José Pablo Feinmann
Editorial: El Aleph Editores
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-1532-521-5
Preu: 20,00€

Quan et cau a les mans una novel·la que ha estat portada al cinema en tres ocasions penses que, per força, ha de ser bona. I Últimos días de la víctima podríem dir que ho és. Si més no, té els ingredients necessaris per no perdre el fil i voler-ne més a mida que la vas llegint. Ara bé, heu de tenir en compte que no trobareu massa personatges en aquesta novel·la, ni una trama complicada. Té un fil conductor simple: Mendizábal, un assassí professional a sou, molt maniàtic i obsessiu en la seva feina, és contractat per matar un home, en Rodolfo Külpe. Punt i final, això és tot. Entre tot això però, trobem totes les manies del nostre protagonista i la necessitat imperiosa que té per saber tots i cadascun dels detalls de la vida de la seva víctima, qüestions que enriqueixen enormement la novel·la. Això farà que se li compliqui la feina i l’existència fins a arribar a un final sorprenent. I tant sorprenent com que encara m’he quedat donant-li voltes a hores d’ara.

Us he d’avisar que la novel·la està ambientada a Buenos Aires i si heu estat per allà possiblement podreu identificar els escenaris, cosa que l’enriqueix com a lectura. A més, trobareu expressions com boliche, carajo o boludo, que si més no, li donen un toc interessant a tot plegat.

El que més m’ha agradat de la novel·la és que és d’aquelles en la qual pots emprenyar-te amb el personatge i recriminar-li que estigui fent el que fa de la manera com ho fa. José Pablo Feinmann ha estat formidable en l’elecció de la personalitat d’aquest personatge perquè et fa reaccionar; et desperta quelcom. I el millor és que això passa durant tota la trama!

Finalment, us recomano que si el que voleu és passar una bona estona de lectura sense complicacions, no ho dubteu: aquesta és la vostra.

Share

Un pensament a “Últimos días de la víctima

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.