American dream machine, de Matthew Specktor

@ElAlephEditores @Grup62

Després de llegir aquest American dream machine del Matthew Specktor, la veritat és que se m’han passat de cop les ganes d’anar a Hollywood i fer-me actriu de moda. Ben mirat, la meva vida normaleta de sempre tampoc està tan malament, a banda que visc molt més tranquil·la i feliç que tota la parentela que desfila per les pàgines d’aquesta novel·la, això és ben cert!

En Beau Rosenwalt respon al perfil d’home fet a sí mateix. Fill d’un sabater de Queens, un bon dia se’n va a Los Angeles i es planta al despatx d’un productor i li diu “vull feina”.

El seu aspecte és, si més no, curiós. Estem parlant d’un home amb certa tendència a l’obesitat, no gaire guapo, i amb un estilisme pèssim. Però el personatge té llum natural, és capaç de posar-se a la butxaca a qui li dóna la gana, i a més es lliga a qui vol. Perquè us en feu una idea, té una cita amb la Sharon Stone! Doncs ja us podeu imaginar que en Beau deu tenir quelcom… especial. Si no, de què, moreno?

Té moltes xicotes i dos fills de senyores diferents. La novel·la ens porta la veu, els records i el ressentiment del seu fill petit, en Nate, que és el narrador d’aquesta crònica fabulosa, trista i sublim del món del cinema i del personal que hi habita.

En Beau coneix l’èxit i la derrota perquè toca el cel i s’enfonsa en repetides ocasions. Personatges il·lustres com Robert de Niro, Jack Nicholson, Sidney Pottier, John Belushi (íntim amic), i un llarg etcètera de celebritats, són a la seva agenda de clients. Però l’èxit i la glòria són capritxosos i van i vénen al seu gust…

Actors i actrius neurastènics, cocaïna, heroïna, alcohol, antidepressius, cotxes d’alta gamma, i enveja per a rostir una vaca.

Viure en un món que no s’atura mai té un preu molt i molt alt, però en Beau té pasta i energia per fer-ho mentre el cos aguanti.

Una crònica brutal de la indústria del cinema vista amb uns ulls ben realistes.

Títol: American dream machine
Autor: Matthew Specktor
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 512
ISBN: 978-84-1532-575-8
Preu: 22€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.