El que mou el món, de Kirmen Uribe

@Ed_62 @Grup62

El que mou el món a vegades no és visible i és per això, precisament, que sovint es fa imprescindible.

La novel·la que ens porta Kirmen Uribe, El que mou el món, està carregada de sentiments, d’Història i de la importància de la relacions que s’estableixen entre les persones. L’autor s’endinsa en la vida de l’escriptor flamenc Robert Mussche, un heroi de la II Guerra Mundial, a través de la veu de la seva filla Carmen i dels records de la seva dona Vic.

Després del bombardeig de Gernika, molts nens bascos són traslladats a diverses ciutats europees per evitar la crueltat de la guerra. Un d’ells és la Karmentxu Cudi, una nena que anirà a viure a Gant amb la família d’en Robert. A partir d’aquí la vida es va succeint amb una sèrie d’esdeveniments que marcaran per sempre la vida de l’escriptor i la resta de protagonistes d’aquesta història.

Ja casada, la Carmen Mussche recupera les cartes, els retalls de diari i els records de la vida dels seus pares per exposar-ho al món a través del llibre d’en Kirmen Uribe, que no deixa de ser un homenatge a una gran persona.

La novel·la reflecteix perfectament la recerca del sentit de la vida per a uns i l’amor com a motor del món per a d’altres. La pèrdua i la trobada, així com les decisions que prenen les persones al llarg de la seva vida.

Si voleu fer un recorregut per la Història des d’un punt de vista diferent del que sovint s’explica als llibres que parlen de la guerra, no deixeu de llegir-la: hi descobrireu un món apassionant i real.

Títol: El que mou el món
Autor: Kirmen Uribe
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
ISBN: 978-84-2977-098-8
Pàgines: 184
Preu: 19€

Share

Un pensament a “El que mou el món, de Kirmen Uribe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.