I el ressò de les muntanyes, de Khaled Hosseini

@Ed_62 @Grup62

La Marta Gil ja s’ha llegit I el ressò de les muntanyes, de Khaled Hosseini, per poder-vos-lo explicar avui, que arriba a les llibreries!

Quan va arribar a les meves mans I el ressò de les muntanyes, el primer que vaig pensar va ser que potser hauria de posar-me al dia amb El caçador d’estels i Mil sols esplèndids, les dues primeres novel·les de Khaled Hosseini. N’havia sentit a parlar tant d’elles que tenia por d’haver-me perdut alguna cosa pel camí. Ara puc dir que segurament ha estat així i que hauré de posar-hi solució!

Amb tot, m’alegro d’haver llegit I el ressò de les muntanyes sense les expectatives que segurament haguessin creat les altres dues novel·les. Ha estat, per a mi, molt agradable descobrir la literatura de Hosseini: senzilla i sense floritures però plena, molt plena de vida. Des d’un primer capítol que posa els pèls de punta fins a un final igual d’intens.

I el ressò de les muntanyes ens explica la història de la Pari, una nena que, amb només tres anys, es veu obligada a separar-se de la seva família, en especial del seu germà l’Abdullah, amb qui està molt unida.

Al llarg de seixanta anys veurem créixer la Pari i els personatges que l’acompanyaran en la seva nova vida a Kabul: en Suleiman, la Nila o en Nabi, primer, i després a París, on la Pari formarà la seva pròpia família. També podrem conéixer altres personatges i ambientacions, però sempre amb Kabul i Afganistan a l’horitzó, perquè Hosseini ens ofereix una lleugera pinzellada històrica: passarem d’un país relativament modern, a un d’ocupat pels talibans, fins arribar a l’última etapa, la de la intervenció de les tropes americanes i la necessària entrada dels cooperants estrangers que ajudaran en la recuperació del país, això sí, infectada per la presència dels senyors de la guerra.

En definitiva, és una novel·la sobre l’amor, sobre com ens cuidem els uns als altres i com les decisions que prenem no ens afecten només a nosaltres, sinó que són la causa de com seran i actuaran les generacions futures.

Aquí teniu el primer capítol en pdf i la presentació de Khaled Hosseini de I el ressò de les muntanyes:

Títol: I el ressò de les muntanyes
Autor: Khaled Hosseini
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El balancí
Pàgines: 416
ISBN: 978-84-297-7104-6
Preu: 20€

Share

Un pensament a “I el ressò de les muntanyes, de Khaled Hosseini

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.