L’arquitecte de somnis, de Teresa Roig

@ColumnaEdicions @Grup62

La Glòria Argemí se’ns estrena al Nosaltresllegim amb L’arquitecte de somnis que ha escrit la Teresa Roig.

Quan em va arribar el llibre a les mans vaig pensar que em trobaria la història de la construcció de la Pedrera però L’arquitecte de somnis aprofita aquesta obra mestra per relatar-nos la trajectòria vital i artística de l’arquitecte i ens endinsa en la moguda vida barcelonina de finals del segle XIX i principis del segle XX.

Amb un llenguatge planer i farcit de dites populars d’aquell temps, Teresa Roig ens va presentant els diferents personatges que es creuen a la vida d’Antoni Gaudí, tots ells en plena eufòria modernista. A partir d’uns personatges, d’un espai i d’un temps real, l’escriptora novel·la una història d’amors i desamors, de somnis i ambicions.

És un llibre molt adequat per a tots aquells lectors que vulguin conèixer com vivia la burgesia barcelonina, formada pels indians que van fer fortuna a ultramar i que retornaven a casa on, per netejar la seva consciència, feien obres culturals i de caritat, i també formades per les velles famílies aristòcrates reconvertides en fortunes industrials tèxtils.

Tot això amb una societat camperola que es reconvertia en industrial, el patiment de la classe obrera incipient que maldava per sobreviure i les petites alegries que aquests anaven a buscar als locals del Paral·lel.

Us recomano la lectura d’aquest llibre, entre ficció i realitat, per passar una bona estona llegint, aprendre una mica més sobre les joies que ens va deixar el mestre Gaudí i conèixer una nova vessant d’aquest arquitecte.

Té molt bona pinta això! Un altre dels Nosaltres (en Lluís-Emili) també se l’està llegint i aviat ens el ressenyarà. A veure què en pensa!

Aquí teniu la pàgina de l’autora i el booktràiler del llibre.

Títol: L’arquitecte dels somnis
Autor: Teresa Roig
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 312
ISBN: 978-84-664-1719-8
Preu: 19,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.