La bruixa de pedra, de Miquel Fañanàs

@ColumnaEdicions @Grup62

En Pere Freixenet és un reconegut historiador que aconsegueix accedir als arxius de la catedral de Girona.

En principi, el motiu de la seva recerca va encaminat a trobar documentació fidel a l’ existència d’un passadís secret que uniria l’església de Sant Daniel amb el Claustre de la catedral. El que passa és que remenant papers per aquí i per allà, troba la història de la Guisla Recasens, per alguns, una bruixa amb totes les de la llei, i per d’altres una bona dona capaç de curar malalties.

La Guisla fa de trementinaire, sap triar les herbes, collir-les quan toca i bullir-les al seu punt just per obtenir-ne el resultat desitjat. És una bona dona, incapaç de fer mal a ningú, ben al contrari, però té la mala fortuna que el seu destí es creuï amb el del tristament cèlebre Nicolau Aymerich.

Amb aquesta Girona divida en dos bàndols -els cristians i els jueus del call-, amb una catedral a mig construir i amb un  inquisidor més cruel i malvat que la pesta que assola la ciutat, tenim tots els ingredients per gaudir d’una història fantàstica.

Títol: La bruixa de pedra
Autor: Miquel Fañanàs
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 224
ISBN: 978-84-6641-595-8
Preu: 19,95€

Share

5 pensaments a “La bruixa de pedra, de Miquel Fañanàs

  1. Òscar

    Ben documentat, però com a novel.la és ben dolenta, i és una pena perquè la feina de documentació deu haver estat molta. D’entrada li cal una bona esporgada, és molt repetitiva. Els personatges no són plans del tot, però no evolucionen gens. L’estructura és caòtica. La història d’en Freixenet i el passadís secret no aporta res. Aquesta història i aquests personatges donen per molt més.

  2. Bruixeta

    Ostres! Jo l’estic acabant en queda el darrer capítol i m’ha enganxat des de la primera línea. El vaig descobrir per casualitat i en va cridar l’atenció que fos una llegenda de Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.