La Pulp Fiction i la Beebo Brinker arriben al Nosaltres de la mà de labutxaca!

@labutxaca @Grup62

Hola a tots, Nosaltres!

Molts vam quedar meravellats quan Quentin Tarantino va rescatar Travolta de Grease i li va posar una perruca a Samuel L. Jackson perquè anessin amunt i avall amb una maleta amb un interior brillant i unes pistoles molt lleugeres… però el director de Reservoir dogs en realitat el que volia era explicar una història homenatjant un gènere: la pulp fiction.

No hi ha una traducció directa possible d’aquest terme anglès. No aspiren a ser el que s’anomena “alta literatura” però sí que són bones històries, amb personatges potents i que, de tan ben escrits, es llegeixen massa ràpid i tot!

És aquí on entra labutxaca, que s’ha decidit a fer una edició deliciosa de la sèrie de novel·les ‘Les cròniques de Beebo Brinker’ de l’Ann Bannon. Llibres de temàtica lèsbica i amb un disseny vintage que recuperen l’estètica, l’estil i l’atmosfera de l’autèntica Pulp Fiction americana dels 50’s i 60’s. Un retrat literari d’un temps, sovint edulcorat per Hollywood, però que aquests llibres s’encarreguen de posar al seu lloc.

Només cal que doneu un cop d’ull a les cobertes d’Una noia diferent i Sóc una dona de l’Ann Bannon, les dues primeres de les cinc entregues d’aquesta col·lecció, o mirar-vos el magnífic booktràiler que ha fet labutxaca.

Oi que fa patxoca?

Des del Nosaltresllegim us volem fer una proposta que és un regal!

Ens heu de dir quin personatge, real o de ficció, podria ser protagonista d’una novel·la de pulp fiction.

Romario? Madame Curie? Charlie Brown? Catwoman? Bill Clinton? Sarah Palin? Tom Waits? Deixeu anar la vostra imaginació!

Heu de contestar en els comentaris d’aquest post, i els amics de labutxaca decidiran qui s’emporta un dels 3 lots amb aquestes dues primeres entregues de la col·lecció de ‘Les cròniques de la Beebo Brinker’ que tenim per regalar.

Teniu temps fins el 17 de febrer per contestar la nostra crida.

Esperem les vostres respostes i, contagiats de l’esperit d’aquesta sèrie de novel·les, compartim un missatge ben clar amb tots Nosaltres: a llegir, que la vida que són dos dies!

Share

7 pensaments a “La Pulp Fiction i la Beebo Brinker arriben al Nosaltres de la mà de labutxaca!

  1. Ana Colome R

    Quin personatge més adequat que per emplenar una novel·la curta estil pulp americà que Truman Capote.
    Aquest gran escriptor nord americà va ser tot un revolucionari de la seva època amb una vida personal força interessant i objecte de grans polèmiques.
    Natural del sur dels estats units, va dedicar gran part de la seua vida al periodisme, creant un nou gènere. Un escenari, con ben be és Nova Orleans, ciutat surenya, bressol del jazz i el blues, amb cert misticisme pel fet de ser una ciutat multicultural i màgica, l’envolta els primers anys de la seva vida.
    Així mateix, no hem d’oblidar que Capote va col·laborar molt activament com a entrevistador de la PlayBoy. Geni de la seva època i amb talent natural per a la autodestrucció, Truman Capote es converteix en carn de canyó potent per ser el protagonista d’una novel·la amb pinzellades pulp. Erotisme i violència, mesclades amb aquell homosexualisme que Capote ens revelava a la seva novel·la més esgarrapadora i personal, son la combinació perfecta per fer de Truman Capote protagonista d’una pulp fiction novel.

  2. Eva

    Ara que torna a estar tan de moda la novela erotica-romàntica,em ve al cap una novela estil pulp americana
    com les de l´Ann Bannon on milers de lesbianas es van sentir atretes per aquest estil.
    La meva protagonista seria la senyora Angela Merkel, seria una prota imperturbable i freda com el gel però amb
    una doble vida sexual de BDSM oculta.Me la veig en plan dominatrix amb cuero i botes de taló fustigan tot un seguit de politics corruptes.Els infringiria cástigs sexuals perversos i a la vegada plaents en algún bunker de l´antic règim.Erotisme,violència,corrupció,bondage,escenes lesbiques …..en fi tot un desgavell!!!!

  3. Glòria

    Un personatge que faria les delicies dels amants de les pulp fiction seria Albert Einstein, amb la seva forta personalitat, les conxorxes per fer-se amb els seus serveis i tota la seva saviesa acumulada!

  4. virginia

    Hola,
    Un personatge que encaixaria molt bé seria EL COYOTE, per que sempre perd, sempre s’està reinventan i té cara de Pulp Fiction total, amb aquells ulls grocs..
    Salutacions,

  5. Bea

    Doncs el personatge que m’ha vingut de seguida al cap que podria ser la protagonista d’una novel·la pulp fiction és la Betty Boop. Em sembla que li va el paper perfectament.
    Gràcies.

  6. admin

    Nosaltres! Tanquem comentaris!
    Quan Labutxaca ens digui qui són les guanyadores del concurs ens posarem en contacte amb elles per mail!

    Sort!

Els comentaris estan tancats.