L’Ana ja és una de Nosaltres!

Al Nosaltres semblem els equips de la lliga de futbol en ple mercat d’hivern! No parem de fitxar lectors… i dels bons! Avui se’ns presenta l’Ana:

M’agraden les paraules, la barreja d’idea i matèria que amaga el llenguatge, m’agrada que puguin explicar tant o tan poc segons es desitgi i calgui; m’agrada Cortázar, Pratolini, Orwell, Baricco, García Márquez, Dolores Juliano, Huxley, Rulfo, Rodoreda, Moran, Gombrich, Auster, Beatriz Preciado, Goytisolo; m’agrada saber que em deixo noms i que encara no conec la meitat dels noms que m’acabaran agradant; m’agrada llegir, una mica també perquè sí.

“Els llibres s’han d’acabar, no es poden deixar a mitges”, “primer te’n llegeixes un i després l’altre”, “als llibres no s’hi fan gargots, no es dobleguen les pàgines”… No sé d’on vaig treure totes aquestes prohibicions, tota aquesta sacralització de la literatura, de les paraules i sobretot de l’objecte llibre. Només sé que vaig recórrer un camí ben agradable per eliminar-les. Per sort! I així ara, vaig llegint tres, cinc, set llibres alhora; i alguns d’ells no me’ls acabaré mai, tot i que sí que en rellegiré trossos escollits a l’atzar; escric, subratllo, anoto paraules deixades anar una mica sense sentit; i  doblego les pàgines per les puntes de determinades maneres, seguint aquell codi propi i una mica absurd que ens creem les qui llegim, com per por a perdre l’essència d’allò que llegim.

I a partir d’ara, tindré més motius per a doblegar les puntes dels llibres, per a fer-hi gargots, per a gaudir encara més de les paraules perquè podré compartir-ho amb nosaltres; i així aconseguir, o almenys intentar, no perdre aquella essència; desitjant transmetre-la des d’un plaer més gran que llegir, el de compartir.

Benvinguda i benllegida, Ana!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.