Lluny de Pequín, d’Andrea Rodés

@ColumnaEdicions @Grup62

La Clara Narvión s’ha llegit Lluny de Pequín, de l’Andrea Rodés, i ens el ressenya per tots Nosaltres.

Quan t’enfrontes a un llibre que porta per títol Lluny de Pequín no pots evitar visualitzar una sèrie de fotografies que poc a poc s’han anat ficant al cap de molts occidentals. M’imaginava bols d’arròs, bastonets, quimonos, rotllets de primavera, budes, gueishes i no sé quants tòpics més que s’havien ficat al meu imaginari.

Res més lluny de la realitat. Andrea Rodés (periodista, llicenciada en ADE i gran coneixedora del gran gegant asiàtic) ens acosta la Xina actual, un país en ebullició amb grans edificis, contaminació inhumana, Jocs Olímpics, obres faraòniques, avions que van i vénen, i joves que surten a la caça d’un occidental que animi les seves nits. Aquesta és la Xina on viu l’Alícia, la protagonista de la novel·la, que una mica a contracor se n’ha anat cap aquest país. Amb 30 anys, dolguda per l’absència del seu pare i envoltada d’un entorn que no la fa feliç, l’Alícia intenta sobreviure a la Xina. Poc a poc, però, el seu passat torna a la seva vida, i la fa enfrontar-se amb qui és i què desitja.

Lluny de Pequín ens apropa la realitat xinesa i els prejudicis que molts occidentals continuen tenint. De nou, els tòpics. Aquest cop en boca dels personatges secundaris de la novel·la que són incapaços de comprendre la complexitat social i cultural del país i que es queixen de la brutícia del país, la dificultat dels seus habitants per parlar anglès i de la limitació de les seves infraestructures.

A mesura que avança la novel·la, i de la mà de la jove Alícia, vas descobrint la realitat canviant, no només de la Xina, sinó també de la vida d’una noia de 30 anys que intenta trobar el seu lloc al món.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Lluny de Pequín
Autor: Andrea Rodés
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 296
ISBN: 978-84-6641-551-4
Preu: 18,95€

Share

Un pensament a “Lluny de Pequín, d’Andrea Rodés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.