Mu!, de David Safier

@Ed_Empuries @Grup62

Lolle, la protagonista de Mu! de David Safier, descobreix que a tot el col·lectiu que es troba en el camp d’internament els espera una mort imminent. Aleshores, amb l’ajuda d’un italià al qual ha auxiliat quan estava malferit, decideix fugir del camp i mira d’arribar al país on podran viure en pau.

El que passa és que la Lolle és una vaca i l’italià un gat.

La fugida l’emprèn acompanyada de tres vaques més -la Hilde, la Ravetó i la Susi- i el toro Champion.

De tant en tant s’encomanen a Naia, la deessa vaca creadora de l’univers (la lluna és un formatge fet amb la llet de Naia), la traça de la qual posen en dubte quan tot surt malament. Fins i tot arriben a pensar si realment existeix Naia tal i com diuen les cançons sagrades.

Els passa de tot: hi ha conflictes interns per gelosies, hi ha amors poc correspostos, sortides de l’armari, embarassos inesperats, crisis de lideratge… També hi ha un gos borni una mica demoníac i omnipresent, i incomptables aventures i dificultats, ja que no és fàcil per a un grup de vaques passar inadvertides i agafar vaixells i avions per tal d’anar a parar a l’Índia on segons el gat -que tot ho sap i és una mica hippy- ningú no es menja les vaques.

Des de les faules d’Isop a l‘Animal Farm d’Orwell, passant pels Bambis, Dumbos i productes diversos de Pixar, assimilar el comportament de col·lectius d’animals als humans funciona sempre. I amb les dosis adequades d’humor, crítica, tendresa i moments emocionants de suspens encara més. Això és exactament el que trobem en aquesta nova aportació de David Safier al gènere.

Llegint-lo sabreu què vol dir gaudir com una vaca i reflexionar com una persona.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Mu!
Autor: David Safier
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 320
ISBN: 978-84-9787-890-6
Preu: 14,95€

Share

Un pensament a “Mu!, de David Safier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.