Una noia diferent, d’Ann Bannon

@labutxaca @Grup62

Quan et cau a les mans una novel·la com Una noia diferent no t’esperes que es tracti de literatura lèsbica dels anys 50-60. I quan la llegeixes, el que penses és que, realment, l’Ann Bannon, l’autora de la sèrie Les cròniques de Beebo Brinker, va ser una capdavantera en aquest tipus de literatura. Potser per això les seves novel·les es van publicar amb pseudònim.

A Una noia diferent, l’autora ens explica la innocència de la Laura, una jove tímida i insegura que comença la universitat. Allà hi troba la Beth, que li farà de guia i mentora, introduint-la en la germandat. La Beth, en canvi, és serena, decidida i molt segura de sí mateixa, trets que faran que la Laura l’admiri fins a fer-li sentir quelcom més enllà d’una simple amistat. La relació que s’estableix entre elles les permet créixer, madurar i saber realment qui són.

Se’ns presenta, doncs, una història on les protagonistes es veuran immerses en secrets, amor, complicitat i molts embolics emocionals… perquè si hi ha quelcom que destaqui en aquesta novel·la és precisament això: el dubte.

Aquesta edició que ha fet labutxaca, a més, inclou un pròleg magnífic de l’autora on no només explica què va significar per a ella escriure aquesta sèrie de novel·les, sinó que també narra quin va ser l’impacte que van tenir en la societat.

Si alguna vegada heu llegit novel·les roses, segur que aquesta us encantarà. I si no ho heu fet mai, també us agradarà, perquè el que s’amaga dins les pàgines d’aquest llibre és el retrat de què va ser la dècada dels 50 per a un col·lectiu determinat.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Una noia diferent
Autor: Ann Bannon
Editorial: labutxaca
Col·lecció: Sèrie Pulp Fiction
Pàgines: 300
ISBN: 978-84-9930-598-1
Preu: 14,96€

Share

2 pensaments a “Una noia diferent, d’Ann Bannon

  1. Montserrat Brau

    Aquest llibre em va picar la curiositat quan en vam tenir el concurs al Nosaltres! Crec que revisar lectures d’altres èpoques és molt gratificant, perquè gaudeixes doblement amb la narració tant com amb els paisatges històrics que van apareixent de manera natural. I si a sobre estan ben editats ja és massa! Gràcies, Eli!!

  2. Elisabeth Turu

    Tens tota la raó Montse! Jo que he pogut estar al Village, amb aquest llibre he viatjat al mateix lloc però en una altre època. Magnífic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.