Adulteri, de Paulo Coelho

adulteripaulocoelhoLa Gisela torna al Nosaltres per explicar-nos un dels fenòmens editorials més recents, l’Adulteri de .

Quan em va arribar l’últim llibre de Paulo Coelho a les mans sabia què hi trobaria. Hi trobaria l’autor. Bàsicament perquè, hi haurà gent a qui no li agradarà què i com escriu aquest autor brasileny, però el seu estil i la seva manera de veure, viure i explicar les coses és inconfusible. Però també ha estat un llibre sorprenent.

En aquest llibre, Coelho fa un exercici que a mi m’ha semblat complex i prou arriscat per part seva, que ha estat entrar en dos mons diferents: ha volgut fer un relat en primera persona des del punt de vista d’una dona i fent-ho molt intensament, i encara més important, ha aconseguit plasmar què és i com és sentir la depressió, la decepció, la falta de desafiaments des d’aquest punt de vista.

La protagonista del llibre, la Linda, és una dona casada amb criatures i amb èxit professional però que no té res que la faci tirar endavant i que l’empenyi a viure amb alegria… i es castiga per això. Se sent malament. Se sent culpable perquè aquesta sensació que no l’abandona i que no la deixa viure. És llavors quan es creua en el seu camí un antic xicot de l’institut, en Jacob.

La novel·la es diu Adulteri… cal que us digui res més, en aquest sentit?

Però sabeu què és important? Saber què NO és aquest llibre. Aquest llibre no és un Alquimista passat per les ombres de ningú. No és un Coelho passat per un filtre eròtic per aprofitar els temps que corren.

Aquest llibre és un exercici, és un cant a l’amor a l’Amor. Què vol dir això? Cal estimar l’Amor perquè és aquest el que ens fa feliços. És l’Amor el que ens treu de l’apatia i ens dóna raons per viure.

És l’Amor el que ens redimeix. Benvingut sigui l’Amor!

Moltes gràcies, Gisela! Adulteri és un fenòmen editorial… però per fenòmen, l’autor! Aquí teniu tots els seus llibres que hem explicat al Nosaltres.

I aquí teniu els primers capítols en pdf.

Títol: Adulteri
Autor: Paulo Coelho
Editorial: Planeta
Col·lecció: Ramon Llull
Traductor: M. Dolors Ventós Navés
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-9708-271-6
Preu: 18,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.