Ciutats de paper, de John Green

ciutatsdepaperLa Teodora torna al Nosaltres amb una lectura d’estiu. Es tracta de John Green i el seu Ciutats de paper, publicat a Fanbooks. Quan li vam preguntar a la Teodora si volia ser part del Nosaltresllegim li vam demanar que ens expliqués un llibre, i li vam fer un pregunta: què en diries, tu, d’aquest llibre? I ella ens va contestar el següent:

En aquests moments, diria el que diu tothom; no tinc paraules per descriure aquest llibre, però la veritat és que en tinc tantes que em costa organitzar el que he de dir per com de fascinada m’ha deixat aquesta gran novel·la.

Una altra vegada, l’autor de No està escrit a les estrelles, amb una temàtica completament diferent, ens introdueix plenament en la crua però fascinant realitat del món adolescent.

En Quentín Jacobsen, només té una cosa al cap i al cor, a la Margo, una noia molt singular que té un concepte de la seva vida totalment diferent de la resta de la humanitat. La Margo és el miracle de la vida d’en Q, però la persona que ell pensava conèixer des d’un principi i creia ser un misteri es converteix en un gran enigma.

Una nit com qualsevol la Margo apareix a la finestra d’en Quentín i li demana ajuda. Ell accepta i passen una gran nit plena de bogeries, venjances i actes una mica… il·legals. Sembla que la vida d’en Quentín ha passat a ser perfecte però ell no sap que aquella nit ho canviarà tot. L’endemà, la Margo no es presenta a l’institut. I així durant dies, setmanes, mesos… Ningú no sap que és el que ha passat exactament. Les possibilitats són infinites; podria ser un segrest? O un suïcidi? O potser la Margo s’ha pres unes llargues vacances…?

Amb l’ajuda dels seus amics; en Ben, en Radar i la Lacey, en Q fa tot el possible per trobar a la Margo, a partir d’una sèrie de pistes que va trobant que sembla que ella ha deixat expressament per a ell. A partir d’aquest moment, tot el que l’envolta passa a ser un misteri, una pista, una endevinalla.

Segons la Margo les ciutats són de paper, els carrers, les persones, les vides són totes de paper… Però l’única cosa que no és de paper són les paraules que tinc per descriure la magnífica sensació que et produeix llegir la novel·la. Entres en un estat en què l’única cosa important en aquell moment és saber què passa en cada una de les paraules, en cadascun dels moments.

És un llibre de literatura juvenil però sincerament recomano que tothom que desitgi passar una estona estupenda a llegir-lo.

Finalment dir que és aquell tipus de llibre que necessites saber que és el que passa al final, i us adverteixo que si el comenceu sentireu diversos cops allò del “apaga el llum d’una vegada!”

Saps què, Teodora? Ens ho creiem perfectament! I ara, no apaguis el llum i segueix llegint!

Aquí teniu els primers capítols del llibre en pdf.

Títol: Ciutats de paper
Autor: John Green
Editorial: Fanbooks
Col·lecció: BIBLIOTECA JOHN GREEN
Traductor: Mercè Santaularia Campillo
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-15745-72-3
Preu: 14,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.