El setè àngel, de David Cirici

el-sete-angel-david-cirici-premi-sant-jordi-2016El setè àngel, el nou Premi Sant Jordi, és una novel·la de David Cirici on apareixen diversos temes -la fragilitat de la vida, l’amenaça de l’atzar, el vincle de la paternitat, la importància de la família, etc.-, però també el xoc entre el Primer Món i el Tercer Món i, concretament, el drama dels fugitius de la guerra, que truquen a les portes d’una Europa que es resisteix a donar-los refugi.

El nostre protagonista és un publicitari d’èxit que navega per les costes gregues amb la seva dona, un fill en comú i un altre d’un matrimoni anterior del publicista. En una excursió a bord del veler a la cova de Patmos, se’ls fa tard, es gira mal temps i el veler topa amb les restes d’una embarcació -potser una pastera?-, la nau fa una forta estrebada i el fill gran cau a l’aigua. La mar està moguda, l’hèlix encallada amb les restes de la pastera… passen les hores i no hi ha manera de trobar el fill, que mig inconscient pel fred, desesperat per la por i aguantat per l’armilla salvavides, va a la deriva fins que una embarcació de migrants el rescata del mar i el salva. El refugiat que el faci passar per un fill seu ho tindrà millor per entrar a Europa.

Aquest és el plantejament inicial d’una novel·la que ens enfronta a les pors més íntimes, però també a les pors col·lectives davant d’uns homes i dones que tenen uns costums i una cultura diferents, però que necessiten refer la seva vida en un lloc segur, com és casa nostra… si és que hi ha cases d’algú, com bé explicava Jaume Sisa.

Nosaltres, benvinguts al Premi Sant Jordi 2016!

Si voleu començar a llegir El setè àngel, aquí teniu els primers capítols del llibre en pdf.

En aquesta peça de del Telenotícies de TV3, en David Cirici us dóna més detalls sobre aquest Premi Sant Jordi:

Títol: El setè àngel
Autor: David Cirici
Editorial: Proa
Col·lecció: A TOT VENT-TELA
Premi Sant Jordi 2016
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-7588-659-6
Preu: 20€

Share

5 pensaments a “El setè àngel, de David Cirici

  1. Mireia

    Hola!
    Deu ser molt interessant aquest llibre. Volia començar a llegir-lo amb el vostre enllaç però no he pogut.
    L’enllaç al PDF amb els primers capítols és d’un altre llibre.

  2. Raul Noves

    No m’ha agradat gens aquest llibre. El vaig comprar per totes les referències que es feien sobre el tema tan actual de les immigracions i no m’ha agradat, perquè hi ha molts passatges que estan escrits com si es tractés d’un reportatge. Hi trobo a faltar la novel·la. L’autor explica massa i no mostra el que ens vol dir amb escenes. És més un reportatge periodístic que una novel·la. Em sap greu, però ho veig així. No el recomano.

  3. Nosaltresllegim.cat

    Gràcies per la teva opinió i la teva aportació, Raul! A Nosaltres sí que ens va agradar… Esperem que el pròxim llibre que arribi a la teva biblioteca t’agradi més. Esperem que les nostres recomanacions et siguin útils!

  4. Montse F.

    Hola !!! Just me l’he acabat i l’he trobat colpidor !!!! Molt diferent de les novel·les típiques q expliquen un seguit de fets . En aquest llibre s’aprofundeix en els sentiments i emocions més que en el què passa. I s’aconsegueix un ritme in crescendo q et fa devorar lo per arribar al desenllaç final. Alhora t’apropa al drama dels refugiats, tot entenent q fugin d’una guerra terrible i cercant amb il·lusió un món millor i més just.
    M’ha agradat molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.