La Montse se’ns estrena al Nosaltres per explicar-nos el llibre de Roger Bastida anomenat La mirada de la sargantana. Aquí teniu el seu escrit! I aviat una sorpresa molt agradable!!
Aquesta és una novel·la de base històrica que retrata la vida barcelonina de principis del segle XX i alguns dels seus personatges més emblemàtics. La trama és plena de detalls que donen molt d’interès a la lectura i ens acosten als esdeveniments dels anys 20, 30 i 40.
El pintor Ramon Casas i el seu entorn són els protagonistes del llibre. L’autor fa servir diversos narradors: en Ramon, les seves germanes, l’estimada Júlia i la pròpia Barcelona, per explicar les tendències de la moda, el creixement de la ciutat i l’ambient social, polític i artístic, del qual és bon coneixedor.
Entre els personatges masculins, el Ramon s’envolta d’amics artistes que ens presenta i amb qui gaudeix de novetats tecnològiques com l’automòbil, de la compra de joies, vestits, obres d’art o, fins i tot, d’un monestir per restaurar.
Dels femenins destaca la Júlia, una noia “especial”, més lliure i moderna que la majoria de la seva època i contrapunt de la Montserrat, la germana que malgrat la riquesa i els privilegis no aconsegueix ser feliç.
I una recomanació final, si després de llegir el llibre teniu oportunitat de fer-ho, no us perdeu la visita al cercle del Liceu i del seu ambient màgic per contemplar els quadres que conserva, especialment ‘La mirada de la sargantana’.
Moltes gràcies, Montse!! Bona pinta, oi?
Seguiu aquest enllaç per començar a llegir els primers capítols en pdf del llibre del Roger Bastida.
Títol: La mirada de la sargantana
Autor: Roger Bastida Sabido
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-664-2285-7
Preu: 18€
Acabo de llegir el llibre i he de dir que m’ha encantat. Per l’estil en que s’ha inscrit i perquè emmarca una època determinada a nivell social, econòmica i artística. Perquè no ha entrat en l’anècdota d’una història bonica i dura a la vegada i perquè ha equilibrat els diversos aspectes referits. És un llibre que podia haver donat pel doble de pàgines. Em sorprèn la capacitat de l’autor i la seva joventut. Poseu que estaria bé veure el quadre en el cercle però tinc entès que és una entitat privada i no sé si es pot accedir. També penso que seria interessant fer una trobada entre els lectors del llibre i concertar una visita de manera grupal amb una persona que dinamitzés, el mateix Roger per exemple?.
Hola Andreu!!
Si t’interessa i tens temps, demà tens l’autor del llibre a la Biblioteca Jaume Fuster, a la plaça Lesseps de Barcelona, en el marc del cicle Barcelona Novel·la Històrica Aquí hi ha més informació: https://twitter.com/Grup62/status/928608188173312000