La decisió de Manperel, de Jordi de Manuel

@ColumnaEdicions @Grup62 @JordidManuel

En Roger, que se’ns està consolidant com a un Nosaltres formidable s’ha cruspit La decisió de Manperel, de Jordi de Manuel Barrabín, en un tres i no res. Aquí teniu el seu escrit.

Quan vaig decidir posar-me a llegir La decisió de Manperel vaig pensar que una novel·la sobre matemàtics i matemàtiques potser em faria tornar boig, tenint en compte la meva poca experiència en l’àmbit dels números i les equacions. Doncs res més lluny de la realitat: aquest és un llibre que parla d’allò que més coneixem, o si més no, d’allò que més intentem conèixer: nosaltres mateixos.

Al Sr. Manperel, un brillant matemàtic, hi ha alguna cosa que l’empeny a anar-se’n a viure amb la seva mare i el seu gos a una estranya i solitària illa àrtica. Allà es trobarà endinsat en una espiral que és origen i final.

Jordi de Manuel ens explica la història d’en Manperel a través de paisatges blancs, amplis i silenciosos, com ho faria la càmera d’una pel·lícula de cinema d’autor, posant l’èmfasi en aquelles coses que ens ajudaran a endinsar-nos en la dinàmica vital del matemàtic, en el seu dia a dia, per poder comprendre la seva evolució envers un enigma que resultarà ser el motor de la novel·la.

Manperel transita per la seva vida com ho fa per sobre dels llacs gelats que poblen el paisatge de l’illa, amb la por insuportable de fer un pas en fals que el congeli per sempre. Aquest gèlid paisatge acabarà transformant-se a mesura que la decisió s’apropi, a mesura que l’enigma es resolgui i que el nostre matemàtic entri en acció… lentament però amb pas ferm i en companyia de part dels pobladors de l’illa, que actuaran com a àncora per sostenir la ment del nostre protagonista. Ens trobarem dins la complicada psique del matemàtic, amb els mateixos dubtes i anhels, i amb la mateixa sensació d’estar dins d’alguna cosa que va més enllà de la pròpia existència d’en Manperel.

Amb un llenguatge fi i eloqüent, Jordi de Manuel cou una novel·la contundent a foc lent, on el  desenllaç ens deixarà, com no podia ser d’un altre manera, gelats.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Aviat t’haurem de donar firma, Roger. I serà un plaer per a tots nosaltres!

Títol: La decisió de Manperel
Autor: Jordi de Manuel Barrabín
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 208
ISBN: 978-84-664-1761-7
Preu: 19,90

Share

Un pensament a “La decisió de Manperel, de Jordi de Manuel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.