La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt

@Ed_62 @Grup62

La Mariela s’ha llegit La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt, i ens el ressenya per a tots Nosaltres.

D’una tacada! El comences a llegir i no t’adones que ja s’ha acabat.

La llista dels meus desitjos de Grégoire Delacourt és una novel·la curta, moooolt curta de pàgines, molt profunda de contingut i plena d’humanitat.

“Només als llibres es pot canviar de vida. Es pot esborrar tot amb una paraula.”

La protagonista d’aquesta història és Jocelyne, la Jo, que té una merceria a Arràs i escriu un blog sobre costura que es diu Deuditsdor. Les seves millors amigues són dues bessones que regenten el saló de perruqueria i estètica que hi ha al costat de la merceria. El seu marit, que també es diu Jo, Jocelyn, és un home força normalet, i els seus dos fills ja s’han independitzat.

De cop, li toca la loteria -divuit milions d’euros-  i pot tenir tot allò que desitja. És en aquest moment quan comença a escriure la llista dels seus desitjos…

Confesso que no coneixia l’autor i, de fet, per com tracta el tema i es posa en la pell de la protagonista, amb un punt de vista molt femení, creia que era una dona. Però no, Grégoire Delacourt és un home, i com a autor cal tenir-ho en compte.

En definitiva, una “petita” però gran novel·la, plena de sensibilitat i que et fa reflexionar sobre la felicitat de les coses quotidianes, sobre els valors materials i la seva potencialitat per canviar-te la vida. Una petjada d’optimisme en temps de crisi.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Aquí teniu el booktràiler del llibre:

Títol: La llista dels meus desitjos
Autor: Grégoire Delacourt
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El balancí
Pàgines: 176
ISBN: 978-84-2977-096-4
Preu: 14,90€

Share

4 pensaments a “La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt

  1. Montserrat Brau

    Mariela, tinc bones amigues, sensibles i intel·ligents, que -quan troben un moment- es dediquen a la mitja (em van regalar precisament ahir un buf i unes mitenes) i crec que m’has descobert quin llibre els podria regalar per Sant Jordi! Gràcies!!

  2. Rosa Bruguera

    Es comença i no es pot deixar. Quan l’acabes tens ganes de tornar a repassar alguns capítols. El final és insuperable…He hagut de buscar si l’autor, Grégoire corresponia a un home. Cal reconèixer que té una fina percepció del món interior de les persones.
    Algú ha llegit algun altre llibre de l’autor?
    Ben recomanable!!!
    Rosa

  3. Mercè

    Tal i com diu la Rosa…jo tampoc el vaig poder deixar. El trobo apassionant…però molt trist. He llegit el final moltes vegades i m’ha fet plorar…i la veritat no m’atreveixo a recomanar-lo.
    Segons llegeixo l’autor es un home. Quan ho vaig saber, no se perquè, em va decebre.

  4. Jesús

    Aquest llibre té un grapat de ressenyes que fan pessigolles! Me l´acabo de llegir recentment i és d´una lectura lleuger i cautivadora. Pot ser si que li falta una miqueta més de profunditat en l´amplitud de la paraula, però reflexa molt i transmeteix molt bé el missatge. El recomano.

    Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.