Nits de guàrdia, de Paula Roc

@Fanbooks_ @Grup62

La Gisela s’ha llegit el Nits de guàrdia de la Paula Roc i ens el ressenya per tots Nosaltres. Aquí teniu el seu escrit. Llibres amunt!

Cada setmana tinc una cita ineludible amb un hospital. Afortunadament no tinc cap familiar ingressat enlloc. Simplement, no puc deixar de veure una de les sèries amb més espectadors de Catalunya: Polseres Vermelles. Mai no m’havien enganxat les anatomies de ningú o les urgències televisives… però amb aquests nois i noies no ho puc evitar. He tingut, però, un petit problema de seguiment aquest últim parell de setmanes: m’he topat amb les Nits de guàrdia de la Paula Roc i no he pogut abandonar-lo.

Voleu que ho digui ràpid i malament? Seria alguna cosa així com que heu de canviar les polseres per les bates de metges residents en un hospital. I sí, la trama atrapa com una mala cosa.

La Magda, la protagonista, té diversos problemes. Problemes més o menys amorosos, però a més té una llosa a sobre bastant pesada que és son pare, un metge molt i molt respectat. No hi ha gaire coses pitjors per algú que es vol dedicar a una professió que el fet d’haver de “superar” son pare o sa mare, oi? Oi.

Els altres personatges que giren entorn de la Magda són en Roi -un noi que li fa “tilín” i que la cosa és mútua però…-,  un altre noi que es diu Jan -que no vol dedicar-se al que es dedica, que li fa “tilín” la Magda, la seva companya de pis, i que la cosa és una mica mútua però…-, una noia molt xiroia que es diu Mai -una infermera “happy” i que li fa “tilín” en Jan però… res de res-, i una noia que encara fa batxillerat que està embolicada amb en Roi que es diu Irati –Nosaltres, aquí no cal explicar el “tilín” perquè el que té s’anomena “obsessió”!

Ja ho veieu. Tot això, ben embolicat i molt ben explicat, amb col·laboracions inestimables com la del personatge de la Doloretes fan que les Nits de guàrdia es facin massa curtes.

Però estic d’enhorabona: la novel·la ja té segona part i el TV3 a la carta m’ha salvat la vida (mai millor dit)! Val la pena perdre’s un parell de capítols per llegir llibres com aquest…

El que també val la pena és la pàgina web de Nits de guàrdia: www.nitsdeguardia.com

Som especialment fans de les llistes de reproducció d’Spotify de cada personatge que ha fet Fanbooks, el segell que edita el llibre, per il·lustrar com són. Aquí teniu la “Magda musical”:

Títol: Nits de guàrdia
Autor: Paula Roc
Editorial: Fanbooks
Pàgines: 272
ISBN: 978-84-1574-500-6
Preu: 16,95€

Share

2 pensaments a “Nits de guàrdia, de Paula Roc

  1. Montserrat Brau

    Ostres, aquests llibres de Fanbooks desperten passions, eh? La classe de la meva filla també en va plena! Benvinguda de nou, Gisela!! i gràcies per compartir aquest text!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.