Deixo que sigui el Tió qui triï??

Nosaltres, avui sí que necessito un cop de mà perquè el 24 pugui donar un cop de bastó encertat! Us explico el meu problema: porto tot el dia pensant què m’agradaria que li cagués el tió al meu marit. Com que ja fa molts anys que no porta corbata (el meu marit, s’entén, el tió que jo sàpiga no n’ha portat mai!) i amb les colònies és més aviat monotemàtic, he pensat que un llibre podria ser encertat; bé, ja sé que esteu pensant que el tió de casa no és massa original però, què voleu?, una diana segura també té el seu mèrit, o no??

M’he deixat la sola de les sabates amunt i avall, de la novel·la històrica a la gràfica, dels llibres d’art als de vins, dels clàssics als relats breus… Quin dilema!!! Com pot ser que hi hagi tants llibres interessants??? Finalment, he aconseguit quedar-me’n amb només dos a les mans: L’arqueòleg, d’en Martí Gironell (El pont dels jueus li va agradar molt!) i La Sagrada Família segons Gaudí (l’altre dia, passejant-hi per la Fira de Pessebres em deia que a veure quin dia en fèiem una visita). La veritat és que tots dos em sembla que li poden fer el pes…

Com que anava amb canalla he postposat la decisió i he pensat que així la podria posar en comú amb nosaltres, talment com si fóssiu l’Elena Francis i el nostre tió la “querida amiga” que necessita il·luminació!

Moltes gràcies per endavant! Ah, i abstingueu-vos d’ampliar la llista si no voleu tornar-me boja! Que n’hi ha un niu que he descartat i a hores d’ara encara em ballen pel cap!

Share

12 pensaments a “Deixo que sigui el Tió qui triï??

 1. Jana

  Hola Montse,
  Doncs la veritat és que són dos llibres molt diferents, no? Ara que jo, posats a triar, em quedaria amb L’arqueòleg del Martí Gironell. Jo encara no l’he llegit, però tots els que he anat llegint d’ell m’han agradat molt i aquest la veritat és que té molt bona pinta. Segur que el teu home estarà encantat.
  De tota manera, el millor és que triï el Tió, jaja.

 2. Montserrat Brau Autor de l'entrada

  Ja tens raó que són diferents, ja… i si jo t’expliqués! Però la veritat és que la major part de bibliòfils i lectors que conec són més aviat “tastaolletes”, eh? Ja t’explicaré com acaba la cosa!

 3. Sònia

  Si li ha agradat El pont dels jueus, jo escolliria L’arqueòleg. Això no vol dir que no pugueu anar a fer una visita a la Sagrada Família el mateix dia del Tió! Així ho tindreu tot! 🙂

 4. Cèsar

  Montse, crec que tinc la solució al teu maldecap! El dia 24 que el Tió cagui L’arqueòleg i que el dia 6 de gener els Reis Mags li portin La Sagrada Família segons Gaudí. Com ho veus? Segur que el teu marit s’ha portat molt bé durant tot l’any i és mereixedor dels dos llibres… Vale, vale, no diguis res, el proper cafè el pago jo!

 5. Montserrat Brau Autor de l'entrada

  Sònia, si li dic a la meva filla que el 24 anem a la Sagrada Família, nerviosa com estarà, podem acabar fent “ponting” a les grues, jeje!! Però està ben vist això d’anar a visitar-la aquest Nadal… si podem resistir les cues dels turistes!! (bé, sempre podríem llegir L’arqueòleg mentre esperem!!).
  Cèsar, m’agrada que conservis la innocència de totes les màgies reunides! A aquest pas, més que un cafè m’hauràs de pagar un bonus per a la Nespresso!!! Però és veritat que costa renunciar a un llibre quan t’agrada, eh?!
  Gràcies!!

 6. comunicadora

  Si El pont dels jueus li va agradar només et puc dir que per mi “L’aqueòleg” és la millor novel·la del Martí. No sé si serà perquè Montserrat em toca d’aprop però saber que a Catalunya vam tenir un personatge tan interessant crec que com diuen els de Polònia “Algú ho havia de dir”. Em sumo als titulars que està donant el Martí i crec que són veritat, si Ubach hagués estat americà ja se n’haurien fet pel·lícules…

 7. Marta

  Jo m’estic llegint L’arqueòleg i he de confessar que estic atrapada entre les seves pàgines! Us en faré un comentari abans de Nadal però ja avanço que val la pena llegir-lo!

 8. Martí Gironell

  Gràcies, Cèsar, Jana, Montserrat,Sònia! Crec que heu fet una bona tria i tant de bo que si us atarapa, feu córrer el boca orella. Serà senyal que val la pena viure aquestes aventures per Egipte, Jordània, Palestina,Mesopotàmia i Babilònia al costat d’un arqueòleg únic i excepcional, un monjo de Montserrat amb un esperit aventurer com n’hi ha pocs: Bonaventura Ubach

 9. Eva

  Hola Montse,
  Jo ja m’he acabat l’Arqueòleg (dec ser d eles primeres!!!) i t’haig de dir que és el millor llibre d’en Martí Gironell que he llegit. Es nota que va evolucionant i que cada novel·la és millor que l’anterior. La decisió és teva però jo aposto per l’Arqueòleg…crec que li pot treure mé suc aquests dies de Nadal que al llibre de Gaudí.

 10. Montserrat Brau Autor de l'entrada

  Ostres, tret que no aparegui el Gaudí “in person”, demà ja sé què he de fer! La Marta quan ha llegit el comentari gairebé m’obliga a anar a la “llibreria de guàrdia”, la comunicadora i l’Eva diuen que és el millor i, tatatatxan, el propi autor em respon!!! què més vull??? Doncs, sí, una cosa més sí que la vull… que me l’emboliquin amb una bona etiqueta difícil de desenganxar perquè regalar un llibre llegit és lleig, però ara no sé si em podré esperar a què li cagui el tió i després se l’acabi!!!

 11. lia

  Jo sí que vull tornar-te una mica més boja. No en té un altre el Marti Gironell posterior al Pont dels Jueus que es diu: La venjança del Bandoler? Doncs és molt i molt “”chulo”. Tu mateixa, i afanya’t que s´acaba el temps, eh??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.