Diari del Greg. Quina calda!

Avui tenim el comentari d’en Gabriel que, tot i no ser tan jovenet com el protagonista de la història, s’ho passa “pipa” llegint les seves aventures. Llegiu i veureu!

Títol: Diari del Greg. Quina calda!
Autor: Jeff Kinney
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Diari del Greg
Pàgines: 224
ISBN: 978-84-9932-172-1
Preu: 15,00€

La dita diu que l’estiu es per relaxar-se, recuperar forces i prendre el sol a la platja. Però si acompanyem aquest còctel amb un llibre lleuger, divertit i amè, les hores sobre la tovallola de ven segur passaran ràpidament. Això vaig pensar en tenir a les meves mans per primera vegada el Diari del Greg, Quina Calda! La primera impressió que vaig rebre va ser que de ven segur era idoni per aquests mesos de sol i calor, i no anava gens desencaminat.

Ja des de la primera pàgina, el llibre recull el peculiar món d’en Gregory Rowley i la seva família.  Veiem, dia a dia i amb les seves pròpies paraules i pensaments, què és per a un adolescent les vacances d’estiu: tres mesos per viure aventures amb els amics, tres mesos per fer el mandrós, tres mesos per enfrontar-se a uns pares que tenen una idea totalment contrària a la màxima de qualsevol nen per juny, juliol i agost: fer el gos de sol a sol.

I d’aquestes coses ‘el diari’ n’està ple. Greg ens relata la seva por a les pel·lícules de terror, les conseqüències de fer el trapella amb el seu amic de l’ànima en un club social fent-se passar per una altra persona, les peripècies per estalviar diners treballant com a tallagespes entre els veïns i mil altres jocs infantils.

Llegir sobre problemes, anècdotes i vivències tan quotidianes, per a la vegada tan volàtils i ingènues per a persones adultes, ens permet viatjar a altres temps, imaginar-nos a nosaltres quan teníem l’edat d’en Greg, on el més important era -i ho és per el protagonista d’aquest diari- si podríem passar tot el dia jugant a la consola o si ens trobaríem a la piscina amb aquella socorrista tan guapa.

L’autor, Jeff Kinney, ens dóna l’oportunitat de submergir-nos en un relat fàcil i despreocupat, que ens pot fer somriure. Per aconseguir-ho, es val d’una redacció molt simple, tal com l’escriuria un adolescent amb inspiracions literàries. El llibre utilitza també il·lustracions i vinyetes còmiques per tal d’explicar les curiositats diàries del seu protagonista. La barreja de tots aquests ingredients dóna com a resultat aquesta nova edició del simpàtic Diari del Greg. I millor que mai, ara que comença l’estiu, ‘Quina Calda!’.

Share

3 pensaments a “Diari del Greg. Quina calda!

  1. Montserrat Brau

    AAAIII, Gabriel, quina “por” que fa aquest llibre!! És l’antítesi dels quadernets d’estiu… o no!
    Bromes a banda, quan he vist que ens arribava de nou un comentari d’un llibre del Gregg m’ha fet molta alegria, perquè trobo que aquestes col·leccions que enganxen tants i tants lectors joves són una joia que cal mimar. Són molts els qui es fidelitzen a la lectura de la mà del Gregg i això és molt bona notícia! Igual que el fet de tenir per aquí, amb “nosaltres” un nou comentarista! T’anirem seguint!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.