El Club dels optimistes incorregibles

Títol: El Club dels optimistes incorregibles
Autor: Jean-Michel Guenassia
Editorial: Edicions 62
Col·lecció:  El Balancí [Nro 642 ]
Pàgines: 592
EAN: 9788429767032
PVP: 22,50€

El club dels optimistes incorregibles és una novel·la costumista de la França dels anys 60, de caire polític, que ens trasllada a l’època daurada del rock & roll. Guenassia descriu de forma pausada, al detall, una França vista a ulls d’apàtrides, immigrants de països de l’est que es troben com una colla de llops solitaris en un bar, el Balto, per jugar a escacs. Entre ells coneixerem Jean-Paul Sartre i Joseph Kessel.

Tots s’han vist obligats a trair els seus ideals per seguir vivint. Coneguts com a persones destacables, honorats professionalment… ara en prou feines malviuen. Amb tot però, no perden l’esperança. D’aquí sorgeix el nom del club, i del llibre –El club dels optimistes incorregibles-. Paral·lelament, el protagonista de la història, un jove francès fill d’immigrants italians, ens narra la seva joventut a París. L’escola és avorrida, les matemàtiques no hi ha forma d’entendre-les i la Cècile el trastoca de cap a peus. A causa de l’absència del seu germà i dels problemes familiars, en Michel passa les hores al Balto, on es va enriquint de les experiències d’aquests -entranyables- personatges com si fos una esponja.

La segona novel·la de l’escriptor francès Jean-Michel Guenassia està sent un èxit a França, on alguns ja l’han definit com “l’esdeveniment literari d’aquest any”. Guenassia ens introdueix en un còctel que no deixa indiferent a ningú!

Us deixem amb una entrevista a l’escriptor al diari El País.

Share

Un pensament a “El Club dels optimistes incorregibles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.