El gran llibre de la Carlota

Títol: El gran llibre de la Carlota
Autor: Gemma Lienas
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 568
ISBN: 978-84-9787-661-2
Preu: 19.00€

Ja coneixes la Carlota? Deixa’t endur per la seva curiositat, l’ímpetu i les ganes insaciables de descobrir el món. Guiat per la jove protagonista d’El gran llibre de la Carlota, aprèn sobre sexualitat, feminisme i, en general, descobreix com afrontar les adversitats de la vida amb humor i energia.

El gran llibre de la Carlota aplega tres de les novel·les escrites per Gemma Lienas: El diari lila de la Carlota, Així és la vida, Carlota i El diari vermell de la Carlota. Gràcies a aquest recull, pots tenir a l’abast tres dels seus diaris en un sol volum!

La Carlota és una adolescent alegre i optimista amb unes ganes boges de viure que, com qui diu, baixa de l’hort. Comença a formar part d’aquest món hostil, fins ara desconegut, el món dels adults. Un món on els actes tenen conseqüències i on les coses no són tan senzilles com semblen.

A El diari lila de la Carlota, la protagonista analitza diverses formes de discriminació de la dona en la societat i, per sorpresa, en descobreix un munt! A Així és la vida, Carlota, viu l’experiència gens agradable de la separació dels seus pares. I, per últim, a El diari vermell de la Carlota, descobrim una Carlota descarada, encuriosida pel sexe oposat. Això sí, no té res de morbós ni eròtic, sinó que, més aviat, la protagonista ens parla de la seva sexualitat des d’un vessant educatiu i pràctic, amb un elevat grau d’innocència.

Gemma Lienas ha rebut molts premis en reconeixement al seu esforç educatiu i literari. L’escriptora va obtenir el Premi de les lletres catalanes Ramon Llull per El final del joc i Premi internacional UNESCO 2003 a la tolerància per El diari lila de la Carlota. A Nosaltres llegim hem parlat d’ella anteriorment (vegeu El diari groc…).

Els diaris de la Carlota han causat tant renou que ara es durà al cinema El diario de Carlota, la pel·lícula basada en El diari vermell de la Carlota. Estigueu atents perquè el proper 23 de juliol s’estrena a la pantalla gran. Els interessats podeu visitar la pàgina web de la pel·lícula aquí. De moment nosaltres us deixem amb el tràiler. Atenció perquè un dels actors és Maxi Iglesias!

Prepareu-vos, perquè tenim una sorpresa! Què us semblaria anar al cinema a veure El diario de Carlota sense pagar? Si la vostra resposta és: on i quan, llavors l’únic que heu de fer és comentar aquest post i explicar per què voldríeu anar al cinema. Els 25 primers comentaris rebran una entrada gratuïta per anar als CINEMES GIRONA de Barcelona (Girona, 175) a veure El diario de Carlota.

Què espereu? Comenteu, comenteu!!

Share

3 pensaments a “El gran llibre de la Carlota

  1. Júlia

    M’agradaria anar a veure aquesta pel·lícula perquè a mi normalment no m’agrada llegir, s’em fa pesat i aburrit, i la col·lecció de diaris de la Carlota, són gairebé els únics llibres que m’han enganxat de veritat i que m’han donat ganes de llegir. Suposo que principalment és perquè m’hi sento bastant identificada amb la Carlota i la seva situació a casa,etc.

  2. Martuu

    Hola a tots nosaltres!
    Soc la Martuu i m’encantaria anar a veure aquesta pel·lícula ja que m’encanta llegir i m’he llegit tots els llibres d’aquesta colecció. Si no puc endur-me les entrades no passarà res, igualment hi aniré, m’han encantat tots, especialment el lila i el groc! Una fortíssima abraçada a tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.