Judes, la millor companyia per Divendres Sant

Vaig llegir el comentari de la Núria fa uns quants dies (vegeu Atenció: el personatge de Judes m’ha seduït) i em va fer venir ganes de saber-ne més. Com que és una ressenya absolutament entusiasta em va picar la curiositat i vaig pensar que, ara que ens acostàvem a la Setmana Santa, s’esqueia aquesta lectura. Bé, us he de confessar que em pensava que em duraria fins al Divendres Sant, però per Diumenge de Rams ja la tenia dada i beneïda!

Títol: El llegat de Judes
Autor: Joan Bruna i Francesc Miralles
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica [Núm 835 ]
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-6640-866-0
PVP: 21,50€

Tenia raó la Núria en què és una novel·la que enganxa des del principi. És un thriller amb tots els ingredients per mantenir-te les parpelles ben obertes: bons, dolents, lluites de poder, passions… I tot salpebrat amb dosis d’història sagrada “alternativa” que et fan descobrir un Judes turmentat, solitari, enamorat, dubtós.

De fet, crec que enganxa tant que l’únic retret que se li pot fer a l’obra és que quan l’acabes tens la sensació que en voldries més! Llàstima que en comptes de 30 monedes (per a la novel·la n’acaben sent rellevants 7) no fos un desfalc amb totes les de la llei!

Què us sembla? Voleu que aprofitem l’avinentesa que s’acosten vacances per recomanar-nos algun bon llibre? Jo començaré la llista amb aquest: Si teniu ganes de passar uns dies de vacances sense maldecaps, distrets i pendents només de què passarà quan gireu full, El llegat de Judes, de Francesc Miralles i Joan Bruna es una opció que no traeix les expectatives!

Share

14 pensaments a “Judes, la millor companyia per Divendres Sant

  1. Marta

    Jo em quedo amb Una família fora de sèrie!! El millor per distreure’t durant la setmana santa si no ets dels afortunats que marxa de vacances. Ara que, millor quedar-se a casa i viatjar a través dels llibres!

  2. Pep

    El llegat de Judes és una molt bona elecció Montserrat. El vaig llegir en un cap de setmana, el vaig devorar, només tinc una crítica….és massa curt!!! Et quedes amb ganes de més….espero que en Miralles i Bruna ens regalin més històries com aquestes. Com aquest ja l’he llegit ara aniré a per Venjança a Sevilla de Matilde Asensi, la vaig descobrir fa molt de temps quan va publicar El salón ambar i ara novel·la que treu, novel·la que devoro. Bona Setmana Santa

  3. Montserrat Brau Autor de l'entrada

    Ostres, Pep! compartim criteris!! Jo ja he llegit venjança a Sevilla i et diria que t’encantarà! vols que fem un comentari “a quatre mans”? Ja veuràs com t’agrada molt, també!!

  4. Pere

    Jo per setmana santa us recomanaria “Extremely Loud and Incredibly Close” d’en Jonathan Safran Foer. En castellà el van traduir com “Tan fuerte, tan cerca” i no se si està traduït al català. T’explica la historia d’Oskar, un nen de 9 anys el pare del qual va morir en els atemptats de l’11-S. És un llibre d’aquests que no es poden oblidar, que t’emociona fins al moll de l’òs.

  5. Cèsar

    Com a la Marta, a mi també m’agrada viatjar a través dels llibres. I aquests dies de Setmana Santa em ficaré a la màquina del temps per tornar unes quantes dèdades endarrere i poder llegir Els convidats de l’Emili Teixidor. Després de veure el comentari de la Rocío em van venir ganes de llegir-la i el forat de temps que he trobat seran aquests dies festius. Bones vacances a tothom!

  6. Alexandra

    Jo aprofitaré que sí que me’n vaig de vacances i m’enduré alguna cosa que em lligui a la realitat més crua i dura: les Memòries d’en Jordi Pujol! I per satisfer els meus instints salvatges, buscaré a la llibreria de Puigcerdà a veure si en trobo algun de l’Andrea Camilleri o de la Donna Leon a la col·lecció de labutxaca….
    Que tingueu uns dies relaxats i satisfactoris, aquí o allà!

  7. Geòrgia

    Buff… què llegiré… ?!!
    De moment he agafat “El llegat de Judes” que sembla un thriller molt interessant – vist el tràiler que heu posat -, serà bo pels laics que celebrem la Setmana Santa?
    Ja us ho explicaré!

  8. lia

    Quina ràbia em f que se m’acumuli la feina. Tinc un Paul Auster per llegir (morint-me a més de ganes de fer-ho) i ara per postres “El llegat de Judes”. Demà mateix començo amb Judes que per això estem a les dates que estem. Desprès tinc també Una vida en joc, ja us diré el què….

  9. Pep

    Gràcies Montse! No em veig en cor de fer els comentaris que feu vosaltres i que són molt útils pels que busquem lectures…relament us felicito pel blog. De moment aniré seguint el blog i quan m’animi, doncs us ho dic…L’Asensi molt bé!

  10. Geòrgia

    Ei lectors i lectores!!
    Quina Setmana “Santa”…
    Ja us vaig avançar que m’emportaria cap al poble “El llegat de’n Judes”… i així ho he fet!
    I clar, Judes-Setmana Santa sembla un bon tàndem i més variat que les pel·lícules que any rere any ens fan tragar…
    Si més no, m’he estalviat les processons.
    Suposo que voleu saber què m’ha semblat, no..? Doncs un thriller inquietant alhora que emocionant, hi ha passió (i no la de Crist), hi ha viatges, recerca, sang i fetge, i un rerefons espectacular sobre el perquè de la crisi econòmica mundial que tant estem patint… que si interessos d’uns i altres, que si propietats, privilegis, societats amagades…
    No està gens malament!
    Em pensava que hi hauria més religió (que n’hi ha, però no deixa de ser cultura general), i una nova versió-visió tant de Judes com de Maria Magdalena.
    Tot en un pack força breu i fàcil de llegir.
    Ja tinc el regal ideal per a la meva sogra que li agrada Dan Brown i, penso que aquest n’és un “a la catalana”.
    Disfrute-lo!

  11. Jordi

    Benvinguda crisi.
    Amb això de les retallades de moda que estem patint tots plegats, vaig decidir buscar en alguna biblioteca “El llegat de Judes” que el tenia pendent de lectura des de el Sant Jordi del 2010.

    Uau!, llegint els vostres comentaris estic segur que el devoraré en pocs dies.
    De fet, en només les primeres 50 pàgines que porto llegides, ja m’està enlluernant, hehehe

    De tant en tant, cal retornar una mica enrrere i deixar una mica de banda les novetats més recents. No ho penseu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.