Els diaris de la Carlota

Títol: El gran llibre de la Carlota
Autor: Gemma Lienas
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 568
ISBN: 978-84-9787-661-2
Preu: 19.00€

Des de fa uns quants anys, cada cop que escolto el nom de la Gemma Lienas, em vénen a la ment les històries de la Carlota. I ara, tot d’una, apareixen reunides en una gran novel·la: El gran llibre de la Carlota.

Aquesta noia m’ha tornat records. Tardes de lectura compartint (i vivint!) les seves aventures quan jo era adolescent. És aquesta mena de personatge que de tan proper, es pot acabar confonent amb la realitat.

Primerament, la protagonista decideix fer un diari vermell i després un de lila. En ells descobreix que el món està ple de masclisme compartit entre homes i dones i també que el sexe està replet de mites. Fins i tot jo m’he trobat observant amb altres ulls la societat que ens envolta en busca d’alguna mena de discriminació cap a la dona o aprenent coses que creia saber-les.

La Carlota és una adolescent que experimenta amb la vida com tots ho hem fet. Qui no recorda el seu primer petó? El fer-se gran de cop? I potser el pitjor de tot… Començar a prendre decisions per un mateix, sense recórrer als adults. Ella és tot allò que tots hem estat algun cop.

Escrit de forma magistral per captivar-te, la Gemma Lienas ens endinsa en el món de la Carlota i ens fa viure la seva vida a través de les pàgines del seu llibre. I no només això, sinó que a més, com ja us va anunciar la Marta (vegeu El gran llibre de…), n’han fet una pel·lícula!

Què espereu? Ja no teniu excusa per conèixer la Carlota. I si a més voleu saber-ne més de la seva creadora, podeu consultar el seu blog, on hi trobareu informació de les novel·les.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.