Esplendor i Glòria de la Internacional Papanatas

Títol: Esplendor i Glòria de la Internacional Papanatas
Autor : Quim Monzó
Editorial: Quaderns Crema
ISBN: 978.84.7727.476.6
Pàgines: 242

No m’atrau massa llegir llibres basats en reculls d’articles periodístics. Considero que és un material que obeeix a un moment i a unes situacions concretes i que quan arriba a nosaltres en format llibre el seu contingut ja està una mica, diguem-ne, caducat.

Això no obstant i aprofitant la meva condició d’usuari de les Biblioteques Públiques de Barcelona, he fet una excepció amb el darrer llibre publicat d’en Quim Monzó i amb sorpresa  m’he trobat que el contingut del llibre és, quasi en la seva totalitat, aplicable a l’actualitat. Això vol dir, o bé que en Monzó és un visionari o bé que el país on majoritàriament (Catalunya) s’esdevenen les accions que ell denuncia o reivindica no ha sabut fer adequadament els deures.

El llibre està fet a partir dels articles, que en llengua castellana, publica en Quim Monzó al diari La Vanguardia en el període comprès entre els anys 2001 i el 2004. La traducció al català corre a càrrec del mateix autor.

El llibre, més enllà dels entusiastes d’en Quim Monzó, agradarà a tot aquell lector a qui agradi la prosa ben argumentada, els textos curts  i sense massa giravolts a fi d’arribar a una conclusió lògica.

I a qui no agradarà aquest llibre??? Doncs lògicament no agradarà als components d’aquella esquerra “happyflowers” catalana, que un bon dia l’impagable Jordi Barbeta va batejar com a Internacional Papanatas. Unes esquerres catalanes que s’oposen a qualsevol tipus de progrés, que pugui afectar l’hàbitat de quatre ocellets, i que tanmateix no es capaç d’oferir cap alternativa vàlida.

Aquella mateixa esquerra catalana capaç de manifestar-se a favor dels innegables drets dels palestins però que en canvi es queda impassible a l’hora de denunciar el genocidi que sobre el poble txetxé, comet el govern de la URSS.

I tanmateix seria bo que alguns d’aquests progres que ahir es manifestaven en contra de les centrals nuclears i que paradoxalment, avui en dia, es manifesten contra l’energia eòlica, dediquessin una estona a llegir el contingut d’aquest llibre.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.