Filosinfants, contes “preguntaires”


Digues, mare, per què existeixo?
Autor: Oscar Brenifier, Delphine Durand
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: La Lluna de Paper
Pàgines: 32
ISBN: 978-84-9932-121-9
PVP: 7,95€

Títol: Digues, pare, per què m’estimes?
ISBN: 978-84-9932-122-6

Títol: Per què no puc fer el que vulgui?
ISBN: 978-84-9932-120-2

Educar la meva filla és sens dubte la tasca més excitant que he fet a la vida. Permeteu-me un moment d’aquells una mica “tovets” perquè us expliqui una anècdota. Fa uns quants anys, quan ella en devia tenir 4 o 5, tornàvem del sopar de Nadal i, en el cotxe, em va etzibar un “Mama, per què m’estimes?”. Jo, al llarg de tooooooooooooooot el trajecte li vaig anar dient algunes de les moltíssimes raons per les quals l’estimo: “Perquè ets molt dolça”, “Perquè em fas riure molt”, “Perquè ets l’única que em coneix des de dins”… Bé, què us he de dir! En baixar del cotxe, mentre son pare aparcava, li vaig tornar la pilota… “I tu, tu per què m’estimes, a mi?”. I ella, va obrir els ulls i, sense dubtar-ho ni un segon, em va dir “Jo t’estimo perquè sí!”. Us prometo, nosaltres, que això que us acabo d’explicar és la pura veritat, tant com que des d’aquell dia tinc encara una raó més per estimar-la!

I a tomb de què ha vingut, tot això? Doncs perquè els títols d’aquesta col·lecció de Filosinfants m’hi han fet pensar i perquè, després de llegir-los he pensat que sí, que els nens són els reis de les preguntes, però també de les respostes!

Si algun dia Sòcrates torna a la terra, a banda de fer-se editor de la Vikipèdia, segur que també s’apuntarà a llegir aquesta col·lecció… I és que, heu pensat mai, per què existeix un rellotge? Doncs segons aquest objecte “existim quan ens movem”! Amb franquesa, creieu que m’equivoco triant la categoria “infantil” per aquests tres llibres?

Share

Un pensament a “Filosinfants, contes “preguntaires”

  1. Albert

    He tingut ocasió de llegir-ne un parell (el digues pare… i el de no puc fer el que vulgui) i m’han agradat molt. Tenen un plantejament original i que convida a la lectura comuna amb el fill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.