Tornant de Donostia

L’Ester Pujol, que ja ens ha parlat de L’home intranquil (vegeu L’home…), Un dia (vegeu L’editora de…) i L’home dels pijames de seda (vegeu Bon temps…) ens recomana Pa negre, d’Emili Teixidor. Un autor molt apreciat i comentat entre nosaltres!

Títol: Pa negre
Autor: Emili Teixidor
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica [Núm 832 ]
Pàgines: 400
ISBN: 978-84-664-0374-0
PVP: 22,50€

Pa Negre és un gran llibre, un clàssic modern de la literatura catalana. Des que la vam publicar el 2003, ha rebut el reconeixement del públic (més de 70.000 exemplars venuts) i de la crítica (nombrosos premis a obra publicada), i no hem parat de reeditar-la. Emili Teixidor és un dels grans. Sovint li han dit que sempre escriu la mateixa novel.la; el cert és que té un món propi. Ara, aquesta obra viu un moment de revifada esplendorosa: la seva versió cinematogràfica, impressionant, de la mà del director Agustí Villaronga, de l’entusiasta productora Isona Passola, d’un equip entregat i uns actors brillants. En estat de gràcia apareix Nora Navas, l’actriu que ha estat guardonada amb la Concha de Plata. El món d’Emili Teixidor no podia estar en millors mans. A partir del dia 15 d’octubre ho podran comprovar: la pel·lícula s’estrena als cinemes. Abans, recuperin el seu exemplar de la novel·la i rellegeixin-la. Una obra mestra.

Share

5 pensaments a “Tornant de Donostia

  1. Comunicadora

    Tinc unes ganes boges de veure la peli. El llibre em va encantar. A més recordo aquesta pormoció amb molt de carinyo….jo acabava d’entrar a Columna Edicions, i em tocava promocionar el llibre de l’Emili. L’editora n’estava enamorada, però això passa sovint, els editors s’enamoren de les novel·les i intenten transmetra-ho a l’equip que haurà de treballar-hi. L’Ester em va engrescar i recordo que la vaig llegir en proves. El llenguatge em va sorprendre, la història em va envoltar durant un parell de dies que vaig poder gaudir d’un llibre increíble. Amb l’Emili vam recórrer Catalunya, llibreria a llibreria, i ho vam passar molt bé. Per mi va ser un privilegi treballar amb ell i amb aquesta novel·la que podreu veure al cinema. Un consell, abans llegiu el llibre, no us el podeu perdre.

  2. Montserrat Brau

    Trobo que està bé que rodin pel·lícules a partir de llibres perquè de vegades porten lectors a les llibreries i biblioteques per gaudir amb més deteniment de l’original. Jo també penso que és millor haver llegit abans, però d’una manera o d’una altra, que es parli de literatura, fins i tot en llenguatge cinematogràfic, em sembla que és motiu de celebració per a “nosaltres”! Gràcies, Ester, per portar-nos tan bones notícies.

  3. Montserrat Brau

    Aquest vespre he vist per la tele un reportatge sobre la presentació a Donosti de Pa Negre i admeto que cada vegada en tinc més ganes, de veure-la!! El nen protagonista és molt trempat i, parlant en castellà té un accent d’allò més simpàtic! Segur que ho fa molt bé!

  4. Ester Pujol

    La pel.lícula està rebent nombroses nominacions tant als Premis Gaudí com als Goya… Avui hem sabut que es tornarà a emetre a 40 sales de tot l’Estat… Vull felicitar l’Agustí Villaronga, la Isona Passola i tot l’equip de Pa negre; realment han sabut recrear el món de l’Emili Teixidor i traslladar un llibre immens al llenguatge cinematogràfic. No us perdeu la pel.li, si encara no l’heu vist, i sobretot llegiu (o rellegiu) Pa negre i el Retrat d’un assassí d’ocells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.