Gràcies, senyor Margarit, per no ser lluny ni difícil

Títol: No era lluny ni difícil
Autor: Joan Margarit
Segell editorial: Proa
Col·lecció: Els llibres de l’Óssa Menor [Núm 315 ]
Pàgines: 112
ISBN: 978-84-7588-181-2
PVP: 15.00€

Gràcies per haver escrit un poemari tan delicat com entenidor. Gràcies per fer-me gaudir amb tots i cadascun dels poemes tant com amb les quatre pàgines finals, que qualsevol persona hauria de llegir enamorar-se del gènere (“la poesia, malgrat la seva exactitud i concisió, no pot ser mai una drecera“). Gràcies, encara, per l’immens plaer de la “relectura”.

Sabeu quins versos m’han agradat més?

“Cap lògica no pot salvar l’abisme
que hi ha entre dir t’estimo i no dir-ho”

———-

Estimats nosaltres, perdoneu que aquest comentari li hagi adreçat a l’autor. Per si mai el llegeix, volia dir-li com m’ha fet de feliç.

Share

6 pensaments a “Gràcies, senyor Margarit, per no ser lluny ni difícil

  1. Cèsar

    Montse, jo també m’he llegit el llibre i coincideixo totalment amb tu, quin gran poemari! Només espero que l’atmosfera de comiat o de punt d’arribada que té el poemari no indiqui el punt final de l’obra poètica de Margarit, ja que seria un pena. Quina sort tenir una veu poètica tant sincera i transparent a la nostra literatura. Nosaltres, gaudiu-la perquè hi val la pena.

  2. Marçal

    Jo no llegeixo poesia, perquè no l’acostumo a entendre, perquè no m’interessa o perquè els poetes fan moltes giragonses per total no dir res. Joan Margarit és diferent. Joan Margarit té coses a dir. I les diu bé. I són coses profundes, que només es poden dir amb poesia. El vaig descobrir amb el llibre ‘Joana’, però aquest és encara millor. Hi ha poemes que els he llegit deu vegades, pel plaer de sentir i de recrear una emoció intensa i per la lucidesa que dóna la bona poesia. Després de llegir ‘No era lluny ni difícil’ m’he sentit molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.