La bellesa i l’infern

Títol: La bellesa i l’infern
Autor: Roberto Saviano
Editorial: Empúries
Col·lecció: Biblioteca Universal Empúries
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-9787-618-6
PVP: 19,90€

La bellesa i l’infern és  un recopilatori d’articles que Roberto Saviano va publicar entre el 2004 i el 2009. L’autor de Gomorra (el seu primer llibre, sobre l’organització mafiosa Camorra) explica la seva dura vida en l’exili. Una vida en una presó “mòbil”, sempre pendent de la seva seguretat.

Roberto Saviano s’introdueix en les entranyes d’un món tancat i poc transparent. Gràcies a la seva exhaustiva investigació, surten a la llum molts delictes, fins ara desconeguts, comesos per Camorra. Saviano té molts “pebrots”, i creu en allò que fa. A canvi, però, ha de pagar un preu molt alt. Un preu que no sempre es veu recompensat. Saviano no té casa, no pot estar més d’un dia en el mateix lloc, fet que l’obliga a viure sota sospita. A més, ha d’anar custodiat per sis guardaespatlles. Saviano porta una vida nòmada plena de solitud. Una vida en la qual es perdria si no fos pel  fet d’escriure. “Escriure em manté en vida. Escriure és resistir, és oposar resistència”.

El resultat d’aquesta escriptura no és més que un grapat de relats apassionats, íntims i reflexius. Unes pàgines que desitgen despertar la societat civil italiana en la lluita contra la màfia, una lluita que ha quedat asfixiada per la corrupció, el descontrol i la hipocresia. “De vegades m’agafa per mirar enrere. I aleshores sé a qui no va adreçat aquest llibre. Sé que no va adreçat a tots aquells amb qui vaig créixer, que s’han conformat a surar, rondinar a la barra del bar i sobreviure en dies perfectament iguals. No va adreçat als resignats ni als cínics mandrosos, que s’acontenten amb una festa de poble o un sopar a la pizzeria”.

Si busqueu per internet veureu que hi ha moltes notícies al respecte però jo us deixo amb un parell que he trobat molt interessants. Aquí teniu una entrevista a Roberto Saviano en el programa Informe Semanal i una entrevista al diari El País.

I no us perdeu aquesta entrevista a la revista europea cafébabel.com!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.