Títol: La cuina de la salut
Autor: Ferran Adrià, Josep Corbella, Valentí Fuster
Editorial: Planeta
Col·lecció: Ramon Llull [Núm 121]
Pàgines: 376
ISBN: 978-84-9708-217-4
Preu: 21.90€
Estimats Nosaltres, precisament avui us porto una novel·la difícil d’oblidar, escrita a tres mans per uns grans coneixedors dels seus gèneres, Adrià, Corbella i Fuster, titulada La cuina de la salut. Me la va cagar el tió i des del mateix dia de Nadal m’he quedat atrapada en la trama!
Us en faig cinc centims: en una cuina d’un prestigiós balneari de l’Alt Empordà anomenat La salut hi apareix el cadàver d’una senyora de l’alta burgesia barcelonina, multimilionària gràcies a les inversions en camps de maduixes al Maresme, el fruit dels quals ven per Internet a les màfies russes. La novel·la gira entorn d’un flashback en què la senyora explica al seu psiquiatre com, arrel dels nombrosos viatges a Moscou per raons professionals, ha acabat enamorant-se d’un cuiner visionari que prepara la millor amanida russa del món. Aquest amor desestructurat l’està portant a pensar en abandonar el seu marit cardiòleg, de qui cada dia se sent més distanciada, i fer un canvi radical de vida. Per parlar amb el marit sobre l’acord de divorci, la Innocència -és el nom de la senyora protagonista- prepara una escapada amb el marit al balneari, moment en el qual tindrà lloc la tragèdia.
Però no us en vull explicar més, perquè la intriga és tan fabulosa que encara parlaria massa… Us l’heu de llegir! Per cert, ja ens explicareu què us sembla, eh?
ja, ja, ja
Bona aquesta! 28 de desembre….