Olive Kitteridge

Títol: Olive Kitteridge
Autor: Elizabeth Strout
Editorial: El Aleph Editores
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 328
ISBN: 978-84-7669-931-7
Preu: 20,00€

Olive Kitteridge et deixa amb un pam de nas. La protagonista d’aquesta història és una dona de posat fred i calmat, amb una vida quadriculada i perfecte. Però res és el que sembla ser.

Elisabeth Strout ens narra tretze contes, els protagonistes dels quals tenen (o han tingut) alguna relació amb l’Olive. Tot i que els contes poden llegir-se com a històries desanexades, l’autora aconsegueix teixir un entramat complex entre els personatges, un entramat que ens va descobrint les intringes que s’amaguen darrere d’aquest nom tan inquietant i difícil d’oblidar: Olive Kitteridge.

Elisabeth Strout ens parla de la solitud. La solitud més angoixant i depriment. Olive Kitteridge posseeix una fredor en el fer que l’allunya dels qui més l’estimen. En el recorregut analític de la vida de la protagonista ens acompanyen uns personatges corrents però alhora peculiars, envoltats de complexitats que van més enllà de l’ús de la raó.

L’estil de l’autora atrapa de principi a fi. No us la deixeu perdre, jo tinc clar que seguiré a Elisabeth Strout de ben aprop a partir d’ara!

Share

2 pensaments a “Olive Kitteridge

  1. Cèsar

    Ja és la segona vegada que es fa una bona crítica d’aquest llibre al bloc, això vol dir que ha de ser molt bó! Me l’apunto per llegir-me’l més endavant. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.