El futbol torna a “nosaltres”, amb relats blanc-i-blaus

Avui en Jordi ens porta un llibre perico. Després de moltes referències culés aquí al Nosaltres, tenir un comentari blanc-i-blau és enriquidor!

Titol: Seixanta Anys en Blanc-i-Blau (Records de Sarrià)
Autor: Enric Verdet
Editorial: Blanc i Blau Edicions
1a edició: abril del 2010
Pàgines: 228
Preu: 17 euros

L’Enric Verdet és un advocat barceloní que amb aquest llibre ens convida a compartir tots els seus records i vivències com a seguidor i soci del RCD Espanyol de Barcelona que s’inicien l’any 1949 quan en companyia del seu pare (seguidor del Barça), va assistir a l’enyorat per tots els pericos camp de l’Avinguda de Sarrià (aleshores carretera), a un partit en què l’equip català s’enfrontava al Real Madrid.

El llibre recull els records de l’autor des de l’esmentat 1949 fins al 20 de setembre de 1997, any en què es va produir la demolició de l’anomenada “bombonera de Sarrià” i esdevé una eina imprescindible per a qualsevol soci i seguidor de l’Espanyol, principalment per als més joves, que vulgui conèixer històries, anècdotes i curiositats que potser desconeix envers la història més que centenària del seu club.

L’autor ens dóna l’oportunitat de llegir i saber quina és la seva opinió sobre el que significa ser de l’Espanyol, sobre la seva catalanitat, els seus signes distintius, etc.

Només un retret personal al Sr. Verdet i és que quan tracta l’entorn polític del club, i  es refereix als socis i seguidors que fan compatible la  militància perica amb la seva ideologia política independentista, ho fa referint-se al  “més ranci dels independentismes”. Tanmateix no tracta amb el mateix to, jo diria que despectiu, als grups i elements que manipulen el nom del club i l’utilitzen matusserament per a exhibir el seu espanyolisme polític.

Jordi Príncep
Juny del 2010

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.