Stilton, Geronimo Stilton

Títol: No volies karate, Stilton?
Autor: Geronimo Stilton
Editorial: Destino
Pàgines: 108 + un manual de karate
ISBN: 978-84-92671-97-7
PVP: 7,95€

Segons m’ha dit la meva filla, així és com es presenta sempre aquest ratolí periodista que escriu llibres. I quan faig servir aquest verb, escriure, és a consciència! Jo el vaig veure fa dos anys per Sant Jordi signant llibres a El Corte Inglés! I com que era hora de classe, el pobre “ratolí” només tenia a la cua pares, mares, avis, àvies, tiets i tietes! I ell allà,  suant estòicament la cansalada (bé, en el seu cas, el gruyère!).

Al gra! Ja us deia l’altre dia que m’havia compromès a llegir-me’n un per comentar-lo i aquí està! A casa no s’ho acabaven de creure que, de debò, l’hagués llegit, però us puc garantir no només que ho he fet, sinó que mentre ho feia m’ho he passat prou bé.

Jo havia acompanyat la meva filla en la lectura d’En el reino de la fantasía i Regreso al reino de la fantasía (ens els van regalar en castellà) però no havia estat el mateix perquè, al seu costat, la lectura feia salts freqüents fins que trobàvem (o tornàvem) a les pàgines amb olors… Ara que he estat tota sola davant d’aquest No volies karate, Stilton? he anat seguint el fil i he pogut gaudir d’alguns matisos tipogràfics que tenen ganxo -les paraules s’escriuen amb una tipografia o una altra segons la situació, l’estat d’ànim, etc; fins i tot poden dibuixar formes o tenir diferents colors- o veure com el Geronimo fa ús de la reiteració en un estil que podria ser el d’una novel·la convencional, gosaria dir.

En qualsevol cas, crec que he entès millor que l’Stilton s’hagi guanyat un 9 (vegeu El fred i la lectura); si fins i tot jo he rigut amb les cares de l’adversari al combat, un tal Músculs Abonyegaratolins...
Per mil formatgets de bola
, no em direu que no té història!

I per si us ha interessat… aquí us deixem més obres de l’escriptor, que n’hi ha un munt!

Quin cangueli al Kilimanjaro! | El descobriment d’Amèrica | El somriure de Mona Ratisa

I no us perdeu aquest fragment dels dibuixos animats que es van estrenar a Bèlgica el setembre del 2009, esperem que properament també els puguem veure a casa nostra!

Share

2 pensaments a “Stilton, Geronimo Stilton

  1. Jor

    Aquest és molt bo. Si hagués de recomanar només un llibre del Geronimo Stilton a un nen, seria aquest. Es un dels preferits de la meva filla.

  2. Cèsar

    Algo han de tenir les històries d’aquest ratolí que tanta adicció lectora crea en els infants. I ho tinc comprovat gràcies a la meva professió de bibliotecari, ja que els llibres d’en Geronimo Stilton gairebé sempre estan prestats i amb cua d’espera. Ojalà que aquests infants continuïn en el futur amb l’hàbit de la lectura!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.