Dies feliços a la presó

Títol: Dies feliços a la presó
Autor: Martí Sales
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-9787-245-4
Preu: 17.30 €

Feia temps que anava darrera d’aquest llibre, del qual m’havien parlat molt bé i alhora m’havien advertit que anés amb compte i el llegís amb cura, ja que els seus textos són, de vegades, difícils d’entendre. I aquest comentari em va engrescar per llegir-lo. I certament, crec que Dies feliços a la presó és un llibre diferent i singular dintre de la narrativa catalana actual. El seu autor és el jove barceloní Martí Sales, també poeta i cantant del grup punk Els Surfing Sirles.

Dies feliços a la presó no és una novel·la clàssica ni un llibre de relats breus ni de prosa poètica -tot i que de vegades ho sembli- sinó un conjunt de textos asimètrics sense gaire punts en comú entre ells, on l’autor s’ha dedicat a explorar i fins i tot transgredir aspectes formals de la prosa.

En aquests textos va apareixent tal diversitat de personatges subversius i inadaptats que alguns d’ells poden arribar a semblar irreals i onírics, així com la reflexió o el medi que habiten. Un medi escollit per l’autor, la presó, que com el conjunt del llibre es podria definir de metafòric, ja que segons el text que estiguem llegint aquesta presó podria ser el cos, la ment, la societat, la cultura, la família, etc.

Nosaltres, si voleu endinsar-vos dins de l’aventura d’una lectura diferent, fragmentada i, com diu la contraportada del llibre, de “64 textos espermàtics” us he de dir que Dies feliços a la presó és la millor manera de començar dita aventura.

Share

3 pensaments a “Dies feliços a la presó

  1. Cèsar

    Gràcies, Montse! Penso que hem de llegir diferents tipus de llibres per tal d’ampliar la nostra visió literària, no ho creus?
    Marta, aquest llibre crec que et pot agradar. Ja em diràs si l’afegeixes a la llista que et vas fent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.