Un comentari a quatre mans i un formatge de bola

Títol: Cinquè viatge al Regne de la Fantasia
Autor: Geronimo Stilton
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Geronimo Stilton
Pàgines: 384
ISBN: 978-84-9932-262-9
PVP: 19,95 €

Seguint amb la idea que ens expliqueu si us han regalat algun llibre aquest Nadal que us hagi agradat, he buscat una fan incondicional del Geronimo per veure si entre les dues podíem explicar-vos què té de bo, aquest Cinquè viatge al regne de la Fantasia. Mirar de fer un text mínimament estructurat quan es treballa amb nens és força complicat, però si a sobre estàs parlant d’alguna cosa que desperta passions ja és missió impossible. De fet, per preparar aquest comentari hem començat parlant de l’argument i hem acabat amb una cosa que potser té més substància per posar en comú amb nosaltres: què ens enganxa, d’un llibre, quan som petits?

A la meva època recordo que m’agradaven els llibres on hi havia una mica de suspense. M’ho vaig passar d’allò més bé amb Los cinco o Los siete secretos perquè hi havia grans aventures i misteris per resoldre… i també perquè els protagonistes eren com m’agradava imaginar-me a mi mateixa: valents i emprenedors!

Però es veu que aquest plaer pel “realisme” no s’hereta. La meva filla m’ha explicat que per a ella no hi ha res millor que imaginar-se coses que són impossibles a la vida real. En aquest sentit, en Geronimo està capitalitzant aquesta passió pel gènere fantàstic perquè, a més, hi suma les olors, que han estat un divertiment afegit a la lectura.

I nosaltres, recordeu què us atreia més, dels llibres, quan éreu petits? Els personatges? Les trames? Les il·lustracions? Animeu-vos a contestar i deixeu-li el teclat al Pitus que porteu dins!!

Share

2 pensaments a “Un comentari a quatre mans i un formatge de bola

  1. Marta

    A mi el que més m’agradava eren les històries d’aventures… els meus preferits eren Els cinc i Les bessones O’ssullivan!

  2. Laura

    A mi sobretot m’apassionaven les aventures, però estic absolutament d’acord amb la teva filla, Montserrat. Poder transportar-me a un món imaginari, poder fer coses màgiques que a la vida real no pots fer, per mi, és el plaer de la lectura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.