Mhhh… vins i llibres, una gran combinació

Un altre Albert ens explica una lectura “amb pràctica inclosa” d’aquest Nadal…

Títol: Presumeix de vins en 7 dies
Autor: Meritxell Falgueras i Febrer
Editorial: Columna
Col·lecció: No ficció
Pàgines: 128
ISBN: 978-84-664-1299-5
PVP: 17,95 €
Quan algú et regala una ampolla de vi i et deixa anar un suggeridor tu prova-la i veuràs… et trobes davant el mateix convit que em va llençar la Montse (vegeu Presumeix de…). I a partir d’aquí… no us ha passat mai que o bé perquè esperes una ocasió especial o la millor companyia no l’obriu? Doncs bé, he estat prop d’un mes entre llegir el llibre -es llegeix ràpid tranquils- i el comentari a mig fer. I que consti que recordatoris no m’han faltat. Posant la televisió la Meritxell en una entrevista amb el Carles Flavià; el cap d’any tastant un Can Feixes Reserva especial del 2000 (si aneu al celler de Gelida us el recomanaran) o bé llegir a la revista del barri de Sants una entrevista al pare de la Meritxell parlant del Celler i el món del vi.
Però centrem-nos en el llibre. És de lectura ràpida i amena. Presenta ordenadament els diferents apartats al voltant del vi sense donar res per sabut i recollint anècdotes, imatges o referències culturals que envolten el món del vi i que l’il·lustren molt bé cada explicació. Unit a això es perceben dues coses: la passió pel vi que transmet i l’interès pedagògic d’afavorir l’aprenentatge recollint els principals dubtes o conviccions sobre el vi i els termes principals que van apareixent a cada pàgina en un vocabulari.
I per últim uns quants girs al voltant del títol. Presumir? L’autora ja ens deixa en algun moment un “no fer el fatxenda” per a aquells que fent girar la copa intenten semblar el que no són, però alhora la cultura del vi, com la de la música, la lectura… encara es belluga entre el plaer autèntic de qui el gaudeix i l’aparença socialment ben vista de qui queda bé dient que ha llegit l’escriptor de moda o té el darrer cd d’un tenor jove però ja de refutada fama. Què té la paraula set dies que ens atrau tant? m’he d’aprimar en set dies, autoajudar en set dies, ser l’empresari ideal o aprendre a lligar en aquest període de temps. Així que, perquè no fer-la servir pel vi per tal que els futurs acòlits es deixin seduir per ell?
Share

Un pensament a “Mhhh… vins i llibres, una gran combinació

  1. Montserrat Brau

    Si els nens vénen amb un pa sota el braç, hi ha amics que vénen amb un vi sota el braç!! Això sempre és un motiu d’alegria i, ara que veig que també poden portar llibres, mooooolt millor!! Gràcies pel comentari!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.