El cas únic de Sam Finkler

Títol: El cas únic de Sam Finkler
Autor: Howard Jacobson
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 432
ISBN: 978-84-7588-226-0
Preu: 20,50 €

El cas únic de Sam Finkler és la primera novel·la traduïda al català de l’escriptor anglès Howard Jacobson, i guanyadora del prestigiós premi internacional Booker.

El llibre està protagonitzat per tres amics que reprenen la seva amistat després de molts anys i que van comprovant com les seves vides han anat canviant. En Sam Finkler i en Libor Sevcik -dos jueus antisemites- han enviduat, mentre que en Julian Treslove -que no es jueu però que voldria ser-ho- és pare de dos fills de diferents mares.

Al llarg de la novel·la els lectors anirem descobrint com les seves vides mai han deixat d’estar vinculades directa o indirectament, a vegades amb enyorança i d’altres amb sentit de l’humor. Alhora es van desenvolupant dues històries, una de relacionada amb les dones que han passat per les seves vides i l’altra amb la religió jueva i la condició de ser jueu, tema aquest últim que a vegades fa reflexionar, i que al final de la novel·la comprovarem que està lligat amb el títol d’una manera emotiva, sentimental.

Sincerament, Nosaltres, després d’haver-la llegit tinc un regust agredolç, ja que trobo que és interessant i està ben escrita però alhora també trobo que hi ha fragments dels quals es podria prescindir i que no alterarien l’argument. A veure si la llegiu i així compartim opinions, ok?

Share

Un pensament a “El cas únic de Sam Finkler

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.