El com del crim

Títol: El com del crim
Autor: Andreu Martín i Jaume Ribera
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-6641-178-3
Preu: 19,95€

Quin llibre més xulo!!! Se m’ha fet curt perquè la veritat és que ha estat agafar-lo i no deixar-lo anar.

La cosa va d’un periodista que treballa en un diari anomenat “El Corcó del Poblenou”. La veritat és que la difusió que té aquest diari és més aviat escassa i les notícies que escriu el periodista, Néstor Hierba per més detall, sembla ser que no se les llegeix ningú, o gairebé ningú, però pel que es veu el Néstor té el seu públic… i Déu n’hi do quin públic!!!

De la nit al dia, el Néstor es troba involucrat en una trama d’assassinats, destrosses múltiples al seu domicili, al seu cotxe, i per acabar, fins i tot ell mateix queda destrossat. Li fan la cara nova, li posen la vida potes enlaire, i per fer-ho més rodó el tanquen a la presó acusat dels motius més pintorescos.

La veritat és que les explicacions que dóna aquest pobre noi quan el detenen no s’aguanten per enlloc. Sembla realment que hagi embogit.

Aquí entra en acció el detectiu Àngel Esquius: madur, cabell blanc i abundant, atlètic, fervent seguidor d’una taula de gimnàstica que és sagrada, i faldiller fins al moll de l’os. Quan li posen aquest cas a les mans, l’Esquius s’encomana a Déu i li pregunta què ha fet ell per rebre aquest càstig… Però quan es posa a treballar seriosament va esbrinant de mica en mica el perquè de tot plegat i, tot i que li costa d’admetre, ha de reconèixer que pot ser que el Néstor no estigui tan boig com sembla.

Sicaris de l’Est armats fins a les dents, femmes fatals, xoriços de tota la vida, publicistes posseïts pel seu geni i la seva imaginació desbordada, policíes, mossos d’esquadra i detectius privats que s’ajuden, o no… En fi, un marro de mil dimonis.

És un llibre divertit, fresc, enginyós i amb classe. M’ha agradat moltíssim, m’ha sorprès i m’ha fet passar una estona tan bona que ha estat una llàstima que no durés més.

Share

3 pensaments a “El com del crim

  1. Montserrat Brau

    Lia, aquest llibre l’estic veient com a novetat a molts llocs. Ja veig que serà un imprescindible per passar les tardes d’estiu a la fresca amb una bona platerada de pipes… Gràcies per portar-nos-el! Per cert, això del Poblenou m’ha agradat molt (jo sempre escombrant cap a casa, jeje).

  2. comunicadora

    Lia, a mi em va sorprendre la primera aventura d’Àngel Esquius. “Amb els morts no s’hi juga”, no te la pots perdre. Aquests és el quart llibre de la sèrie i tots són divertits, enginyosos i et fan passar una molt bona estona. No sé si alguns de vosaltres heu llegit algun llibre protagonitzat per Flanagan, jo vaig llegir “No demanis llobarro fora de temporada” i em vaig enganxar. Doncs els creadors d’Esquius són els mateixos…Si algú busca una lectura àgil de cara l’estiu és aquesta!

  3. lia

    Moltes gràcies per aquesta recomenació. De cara a l´estiu la tindre emb compte. No coneixia jo aquest mon de Flanagans i Mississsipis…. pero mola barbaritats. Apa que el tìtol al que fas referencia “No demanarè llobarro mai mes de la vida fora de temporada”…. Gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.