I ara que ho penso… com és que jo m’he llegit “Conduir la vida” d’en Servià?

Títol: Conduir la vida
Autor: Salvador Servià
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: Atrium
Pàgines: 144
ISBN: 978-84-9809-174-8
Preu: 17€

Permeteu-me una nota prèvia:

Actualment porto un cotxe automàtic, la qual cosa em sembla una autèntica delícia perquè tinc la impressió de conduir un cotxet de la fira que només va endavant  i enrere. A més, sempre que puc hi poso el limitador de velocitat, deixo els pedals quiets i em dedico a guiar el volant mentre escolto la ràdio. Per tant, l’anunci aquell de “T’agrada conduir?” sempre ha merescut en el meu cas la mateixa resposta: NO!

Ara que us he posat sobre avís, pensareu que a sant de què m’he llegit Conduir la vida, d’en Salvador Servià i, a sobre, em ve de gust comentar-vos-el… Bé doncs, el Nosaltres les té aquestes coses i de vegades m’arriben llibres que, si no fos perquè em cauen a les mans, mai no hauria ni vist en una llibreria. Aquest era el cas. Però com que és curtet, me’l vaig prendre com un “entreacte”. El que justifica que tingui ganes de comentar-vos-el no és, tanmateix, que me l’hagi llegit, sinó que m’ha agradat!

Us ho dic ben sincerament. És una biografia distreta, sense pretensions, honesta, amable i plena d’anècdotes curioses d’un pilot de ral·lis a qui coneixia ben poc abans de llegir-me el llibre. En definitiva, m’ho he passat d’allò més bé, descobrint les peripècies d’una família (perquè també apareixen l’avi, el pare, els fills i la dona, que es diu com jo) que ha fet coses curioses al llarg de generacions. I si això m’ha passat a mi, que ja us dic que sóc un 0 a l’esquerra quan es tracta de cotxes, m’imagino que la valoració d’aquest llibre per part dels seguidors dels esports de motor serà extraordinària…

Diu en un comentari final Mossèn Ballarín: “aquest és un llibre on t’hi trobes bé”. No puc estar-hi més d’acord!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.