El diari taronja de la Carlota

Títol: El diari taronja de la Carlota
Autor: Gemma Lienas
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 208
ISBN: 978-84-9787-740-4
PVP: 12,95€

L’Adrià ens ha fet la ressenya d’El diari taronja de la Carlota de la Gemma Lienas. Nosaltres, aquí la teniu:

És increïble el que podríem fer pel món i no fem, ja sigui per por, vergonya o qualsevol altre excusa que ens inculquem.

Doncs la Gemma Lienas ha decidit fer-se’n ressò explicant d’una forma gens objectiva, sinó amb la mirada d’una noia que creu en la justícia, els temes més tabús de l’actual societat Occidental donant-li veu a un personatge: una noia adolescent molt conscienciada i preocupada per aquests temes, i el més important: actua sense excuses!

La noia, anomenada Carlota, decideix escriure una sèrie de diaris on hi explica les seves impressions sobre un o més d’aquests temes tabús o mal vistos, assignant-li a cadascún d’ells, un color que el representi.

Aquest diari en qüestió és el de color taronja, i decideix reivindicar-se en contra del racisme, l’homofòbia i el masclisme: en resum discriminacions de tota mena; intentant enderrocar els prejudicis arrelats en el nostre subconscient i criticant sense compassió la societat catalana respecte als immigrants.

A més a més, el diari està farcit d’una sèrie d’informacions molt interessants, com ara monografies, estudis i gràfiques; tot pensat per conscienciar els nois i noies des de ben joves d’una forma més coneguda per a ells, ja que li afegeix un toc de variabilitat que un simple diari no té.

Un llibre amb un gran sentit moral i una gran tasca a l’esquena, molt fàcil de llegir, amb gran contingut educatiu i molt didàctic.

Val a dir que amb aquests mètodes de conscienciació podrem crear un món una mica millor generació rere generació.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

4 pensaments a “El diari taronja de la Carlota

  1. Elisabeth

    La Gemma Lienas sap com captivar als lectors i sobretot, i en la meva opinió, als més adolescents.
    Jo, que tot i no ser tant adolescent, me’n he llegit alguns, crec que ha trobat la fórmula màgica per a crear-ne més. Aquest invent dels diaris està molt ben pensat! Crec doncs que tenim Carlota per un temps… I de ben segur que mai deixarà de sorprendre’ns!

  2. Montserrat Brau

    Adrià, llegint el teu comentari ningú diria que aquest llibre el pots fer circular entre els nois i noies de la teva classe, perquè es poden sentir molt indentificats per edat i interessos. Ja t’ho diuen, oi, que escrius molt bé?? Moltes gràcies per un comentari tan acurat i proper en el dia que surt a la venda el llibre!!

  3. Gemma Lienas

    Adrià, m’ha fet molta il·lusió llegir el teu comentari sobre el diari taronja de la Carlota. Moltes gràcies; m’ha agradat molt.
    I una pregunta: d’on has tret el PDF del primer capítol?
    Molts petons i que no perdis mai les ganes de llegir;-)

  4. Montserrat Brau

    Gemma, veure’t per aquí sí que és una bona notícia!! Moltes gràcies per voler entrar en aquest blog i fer-nos saber que ens llegeixes. A més, l’Adrià és d’aquells nois a qui ens fa molt feliços que li facin copets a l’esquena… s’ho mereix d’allò més!!
    Per cert, el pdf el va penjar Empúries al seu web 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.