L’home que volia ser valent

Títol: L’home que volia ser valent
Autor: Nicholas Evans
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits
Pàgines: 432
ISBN: 978-84-2976-839-8
PVP: 21,90€

La Mon (Montserrat pels qui li miren el DNI) s’estrena amb Nosaltres amb L’home que volia ser valent de Nicholas Evans, autor també de L’home que parlava als cavalls a cau d’orella. Vau veure la pel·lícula? Els llibres són sempre millors!

L’home que volia ser valent és la nova novel•la de qui ens va fer viure intenses emocions amb el supervendes L’home que parlava als cavalls a cau d’orella, en Nicholas Evans. Sembla que la cosa vagi d’homes anomenats Tom, perquè el famós parlant eqüestre es deia igual que el protagonista d’aquest nou llibre.

En Tommy, un nen de vuit anys, viu els seus dies analitzant cada detall de les sèries i llibres sobre l’oest llunyà mentre intenta impedir que les batzegades que assoleixen la seva vida el facin caure.

Una mare alcohòlica, un pare distant i una germana, la Diane, plena de somnis. Aquesta és la que li dóna tot l’amor que rep. Un amor incondicional i sospitós que envolta un secret familiar. Tommy passa els seus dies demanant consell a una fotografia d’en Flint McCullogh -protagonista d’una famosa sèrie de cowboys dels anys 50: La Caravana- sobre com ésser un nen valerós i no pixar-se al llit.

Tractat amb un ritme ràpid i ple de misteri, l’acció es desenvolupa entre dos realitats. D’una banda el jove de vuit anys, el qual sembla no ser conscient encara del que està passant al seu entorn. Per altra, l’actual Tom. Un escriptor que ronda la cinquantena, divorciat i allunyat d’en Danny, el seu únic fill. Amb la relació paterna pendent d’un fil veu com ha fracassat com a pare i com a marit. No té cap mena de relació amb en Danny que combat a l’Iraq i que és acusat d’una de les més grans matances que ha fet EUA allà.

Ambdós mons es van intercalant per poder donar forma al personatge principal i poder així esbrinar quins són els monstres que l’han acompanyat des de petit.

Es tracta d’un llibre si més no dramàtic, però a la vegada càlid. Una calidesa que tracta sobre la valentia. De com un nen s’ha de fer un home per poder fer front al seu present i de com un home no deixa de ser nen i ha de seguir lluitant contra el seu passat.

M’he endinsat tant en la novel•la que gairebé semblava que en Tom Booker (protagonista de L’home que parlava als cavalls a cau d’orella) n’estigués fent de les seves per encisar-me. Simplement…fascinant.

Share

Un pensament a “L’home que volia ser valent

  1. Montserrat Brau

    Mon, és una alegria donar la benvinguda a la tercera Montserrat a Nosaltresllegim… I dic “tercera” però estic segura que som moltes més les qui tenim en comú el nom i el gust per la literatura. Les “Montserrats ocultes” saben que ens poden fer arribar els seus comentaris a nosaltresllegim@clickart.cat
    Jo crec que comentaris tan xulos com el teu animen a posar-s’hi i a tenir ganes de compartir opinions en aquest espai!! Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.