Els mandarins

Títol : Els mandarins
Autor: Rafel Nadal
Editorial: Columna
Col·lecció: L’arquer
Pàgines: 120
Preu: 15€
ISBN: 978-84-664-1353-4

Quan vaig assabentar-me de la publicació d’aquest llibre, vaig pensar en un compendi de feixugues entrevistes que no aportarien res de nou als qui tenim el costum de seguir l’actualitat a través de la premsa diària.

Però quan el passat Sant Jordi el meu fill me’l va donar, amb motiu del meu sant, a tall de regal d’una bona amiga, em vaig trobar amb la sorpresa de que es tracta d’un llibre de només 120 pàgines que, a més a més, està escrit amb un tipus de lletra mitjana i amb força espais en blanc entre línies.

I, lluny del que jo pensava, m’he trobat amb un llibre força divertit en què Rafel Nadal (exdirector de El Periódico de Catalunya i actualment tertulià polític en més d’una emissora de ràdio), en què ens trobem amb una sèrie d’anècdotes extretes d’entrevistes i trobades que Rafel Nadal ha tingut al llarg de la seva vida amb personatges com els expresidents del govern català, Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla, personatges influents en la política catalana com Lluís Prenafeta o Javier de la Rosa, i també diversos polítics espanyols o influents personatges internacionals com Alexander Lébed, Mariano Rajoy, José Luís Rodríguez Zapatero i membres de la casa reial espanyola.

El llibre esdevé tan amè de llegir que més d’una vegada m’he vist obligat a revisar-ne el títol i l’autor, ja que a estones em semblava estar llegint un dels magnífics llibres de contes d’en Quim Monzó o Sergi Pàmies.

Share

4 pensaments a “Els mandarins

  1. Cèsar

    Sembla interessant aquest llibre, Jordi. Fer entrevistes entretingudes als polítics no ha de ser gens fàcil, així que haurà estat mèrit del Rafel Nadal.

  2. Montserrat Brau

    Tal com està l’escena política, és possible que ben aviat pensem que aquesta mena de llibres els escriuen els Monty Python! Gràcies, Jordi, per aquestes aportacions tan interessants que fas a la “no ficció” del Nosaltres! M’ha agradat molt aquesta!!

  3. Jordi Príncep

    Cèsar, de fet com he escrit en el meu comentari crític, el llibre no transcriu entrevistes llargues, sinó espigolades d’aquestes a més d’anècdotes sorgides en les entrevistes que en Rafel Nadal va mantenir amb els personatges protagonistes del llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.