Els meus (i els altres)

En Sergi ens comenta Els meus (i els altres), una biografia de Ventura Pons. Llegiu, llegiu…

Títol: Els meus (i els altres)
Autor: Ventura Pons
Editorial: Proa
Col·lecció: Perfils [Núm 91 ]
Pàgines: 328
ISBN: 978-84-7588-214-7
Preu: 18,00€

He de reconèixer que no havia vist ni llegit res de Ventura Pons però que el llibre Els meus (i els altres) em va enganxar. Des del meu punt de vista, el principi és la part més captivadora. L’autor ens parla dels seus avis, dels seus orígens. Explica com aquests van marcar la seva carrera cinematogràfica.

Pons parla de personatges que coneix al llarg de la seva infància. Potser aquesta és la part més interessant. També ens parla d’actors i pel·lícules que ha dirigit. El cineasta català ofereix una àmplia visió d’una carrera professional prolífica.

Ventura explica què hi ha darrera les càmeres amb detalls personals, experiències, anècdotes… El que més em sorprèn és la capacitat imaginativa per rodar una pel·lícula, ja que la majoria estan fetes amb un pressupost molt baix. Per exemple, si li cal anar a rodar a Nova York com que no té diners per traslladar-hi tots els actors principals, contracta extres.

No us imagineu que Els meus (i els altres) és un seguit d’entrevistes, no. El director va parlant sense guió, en primera persona. Un home de forta personalitat, amb un to un pèl prepotent. Pensava que m’interessaria menys, pel fet de no conèixer l’obra de l’autor, però la veritat és que m’ha agradat força descobrir-lo.

Share

3 pensaments a “Els meus (i els altres)

  1. Marçal

    El Ventura Pons explica anècdotes i vivències sensacionals, que ajuden a entendre grans personatges com Capri, Terenci Moix, Mary Santpere… Amb sinceritat total però sense mirar-se gaire el melic. M’ho he passat bomba!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.