Crisis de gran mal

Títol: Crisis de gran mal
Autor: Jesús Gil Vilda
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos de El Aleph
Pàgines: 302
ISBN: 978-84-7669-977-5
Preu: 19.95 €

Crisis de gran mal és la primera novel·la del guionista de cinema aragonès Jesús Gil Vilda.

Aquesta novel·la ens mostra als lectors el funcionament intern d’una empresa multinacional, la competència inhumana entre directius i el context en el qual es prenen decisions importants que afecten milers de treballadors. En definitiva, els budells del capitalisme.

Protagonitzada per un jove talent empresarial, l’enginyer Guillermo Alonso, que es veu abocat a prendre decisions difícils i en contra dels seus principis si vol escalar professionalment als més alts nivells, Crisis de gran mal també posa el dit a la nafra i indaga amb molta habilitat i realisme en la part més personal i íntima del seu protagonista, que no deixa de ser una persona com qualsevol amb les seves inseguretats, abismes interiors, moments d’eufòria però també de decepció, de desorientació, que pateix canvis anímics, malalties…

I ho deixo en punts suspensius perquè una malaltia està molt relacionada amb el títol de la novel·la, però això, Nosaltres, millor que ho esbrineu durant la lectura d’aquesta magnífica òpera prima que segur que no us decebrà. A mi m’ha agradat molt, és una lectura distesa però no banal que pren l’atenció al lector, l’enganxa. Us la recomano sincerament.

Share

2 pensaments a “Crisis de gran mal

  1. Cèsar

    Realment a El Aleph editen novel·les molt bones i interessants, Montse, ja ho saps. Totes les que jo m’he llegit d’aquesta editorial -i algunes ja les hem comentat aquí (del Peixoto i de l’Elizabeth Strout)- coincideixen en un argument que mostra relacions entre persones, ja siguin família, veïns, amics, companys de feina, etc. i enfocant-lo d’una manera psicològica, intimista, gairebé diria a vegades que introspectiva des del punt de vista del protagonista. La veritat és que m’agraden molt, ja ho hem parlat alguna vegada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.