Els turons del tigre

Títol: Els turons del tigre
Autor: Sarita Mandanna
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 528
ISBN: 978-84-9787-724-4
Preu: 18€

Hola a tots, amics. Desitjo que hagueu passat una bona revetlla de Sant Joan i que no hagueu patit cap insolació a la platja. Aquí teniu el meu comentari d’aquest llibre fantàstic que acabo de llegir.

Els Turons del Tigre es desenvolupa a una zona de l’Índia poc coneguda o parlada als llibres. Es tracta del Coorg,  situat a una zona privilegiada pel clima i per l’aigua, a tocar de la selva, amb una vegetació exhuberant, amb unes flors, uns aromes, unes collites de cafè i te que són l’enveja de propis i extranys.

En aquest marc idíl·lic, neixen la Devi i el Devanna, una nena i un nen que ja de ben petits comparteixen jocs, aficions, baralles i fins i tot la família.

Mentre dura l’infància i l’adolescència, la Devi i el Devanna son ben bé carn i ungla però després, sobretot quan la Devi es converteix en una doneta, les coses, igual que els cossos, comencen a canviar per a desesperació d’en Devanna, que només té ulls per a ella.

Però la Devi té els ulls posats en el Machu, un cosí del Devanna que ha adquirit un protagonisme fora de tota norma per haver matat un tigre. La història d’aquest triangle es turmentosa, tremenda, hi ha molt d’amor, molt de patiment i molta desesperació.

De tota manera m’agradaria molt transmetre la meva sensació a l’hora de llegir aquesta novel·la. No és una lectura trista i desarrelada, no es parla de l’Índia des d’una perspectiva ni miserable ni ploranera. Ben al contrari. És un llibre vibrant i colorista, intens com els perfums que descriu l’autora. Amb uns homes i dones orgullosos i satisfets de ser d’on són. Fins i tots arrogants, atrevits i molt i molt valents, sobretot pel que fa a la seva relació amb els anglesos i la seva manera de fer les coses.

No seria correcte que us expliqués més xafarderies -ja us he dit prou!-. La història es llarga i complexa, molt entretinguda i en cap moment fa pudor de lliçó moral. Recomano aquesta lectura fervorosament. No crec que defraudi ningú.

Una abraçada a tothom!!!!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.