En Noah Barleywater fuig de casa, de John Boyne

Títol: En Noah Barleywater fuig de casa
Autor: John Boyne
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 280
ISBN: 978-84-9787-689-6
Preu: 14€

En Noah Barleywater sedueix grans i petits. És un nen que té 8 anys, alegre, preocupat pel que passa al seu voltant, i una mica poruc. I fuig de casa, ben aviat, abans de sortir el sol, tot decidit, sense avisar la seva mare i sense que ningú no el vegi. En Noah vol ser important i viure grans aventures, i sap que això no pot fer-ho a casa. Ha de fugir. I a partir de que s’endinsa en el bosc i comença a visitar altres pobles és quan s’adona que tot és gran i molt difícil.

És en el tercer poble que visita, després de deixar enrere arbres i gossos dachshund que parlen, quan es troba en un lloc màgic: una botiga de joguines, plena de titelles, rellotges que no marquen l’hora correcta i taulons del terra que es mouen; i en aquesta tenda, un vell enigmàtic que té preparades mil aventures per en Noah. Un vell que descobreix en el protagonista un món màgic, on tot cobra vida i tothom té coses a dir i històries a explicar. És amb aquest vell i en aquest poble on en Noah s’adona que les coses no són tan senzilles. El vell li explica la història de la seva vida i de com es va convertir en propietari de la botiga de joguines i en Noah fa el mateix amb anècdotes de la seva curta vida.

La lectura del llibre En Noah Barleywater fuig de casa t’acosta a la joventut i et recorda els llibres fantàstics que els nostres pares ens explicaven de petits abans d’anar a dormir, on qualsevol cosa és possible. La imaginació és el límit. Però tot i tenir una lectura fàcil, és un llibre idoni tant per a joves com per a adults.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

Un pensament a “En Noah Barleywater fuig de casa, de John Boyne

  1. Montserrat Brau

    Anna, quan tenia 20 anys m’anava molt bé portar la meva neboda de 8 al cine a veure pel·lis de dibuixos, perquè tenia una excusa… després va venir la meva filla i l’excusa es va renovar… ara, em penso que la seva arribada a la preadolescència m’obre les portes d’aquest John Boyne… Tot i que, ben mirat, qui necessita excuses per llegir?? Moltes gràcies per aquesta aventura tan prometedora!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.