Frankie Addams

La novel·la Frankie Addams, de l’escriptora nord-americana Carson McCullers, data de l’any 1946 i va ser traduïda per primer cop al català al 2009.

La seva protagonista, la jove de dotze anys Frankie Addams, és una adolescent solitària -no vol tenir amics al seu poble- i somiadora, té allò que en diem el cap ple d’ocells, i vol aprofitar el casament del seu germà gran per sortir del seu poble i veure món, ser lliure.

No accepta la vida senzilla i monòtona que té amb la seva minyona Berenice i el seu cosí John Henry, tampoc entén viure sempre dins del mateix cos i ser la mateixa persona tota la vida. Pot ser que per això al llarg de la novel·la sigui la Frankie, la F. Jasmine i la Frances.

Aquest inconformisme i rebel·lia fa que visqui amb una constant angoixa i decepció, arribant fins i tot a fugir de casa. Però la Frankie acaba comprovant que la realitat sempre s’imposa a la ficció creada al seu cap, gairebé sempre, per avorriment.

Llegint aquesta novel·la, Nosaltres, m’ha vingut al cap la lectura de L’elegància de l’eriçó, ja que he trobat certes semblances en la relació que tenen la Paloma i la portera Renée i la que mantenen la Frankie i la Berenice. Així que si us va agradar la novel·la de la Muriel Barbery, segur que amb aquesta també passareu una bona estona.

Autor: Carson McCullers
Títol: Frankie Addams
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 191
ISBN: 978-84-9787-279-9
Preu: 16 €

Share

3 pensaments a “Frankie Addams

  1. Montserrat Brau

    Cèsar, allò que dèiem, si una novel·la del ’46 t’ha recordat a l’elegància de l’eriçó, potser hi ha hagut “inspiració” de Nordamèrica cap a França…
    Gràcies pel comentari!!

  2. Cèsar

    Segur, segur. Jo també ho vaig pensar, és possible que la lectura de ‘Frankie Addams’ i Carson McCullers hagin inspirat a altres autores a l’hora de crear relacions entre joves i adults.

  3. Retroenllaç: Frankie Addams « Un racó per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.