Haruki Murakami guanya el XXIII Premi Internacional Catalunya 2011

L’escriptor japonès Haruki Murakami acaba de ser reconegut amb el Premi Internacional Catalunya, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó es concedeix cada any a aquelles persones que han contribuït amb el seu treball a desenvolupar els valors culturals, humans o científics arreu del món.

Després d’examinar les 196 candidatures, el jurat ha decidit, per majoria absoluta, atorgar aquest premi a l’escriptor japonès. I ho ha fet en reconeixement a la seva obra narrativa, que ha transcendit el seu àmbit cultural i ha esdevingut un referent destacat del panorama literari mundial; la creació d’una obra i un univers personal, que dibuixa un món d’oscil·lacions permanents, entre el real i l’oníric, l’humor i la foscor i el fet de constituir un pont literari entre Orient i Occident, capaç de conjuminar els dos mons: la lleugeresa taoista i l’absorció de tendències i tradicions culturals forànies.

Haruki Murakami, llicenciat en literatura, va néixer al Japó l’any 1949 i ha guanyat prestigiosos premis com ara el Premi Noma, el Premi Tanizaki i el Premi Literari Yomiuri. A més, el nom de Murakami, autor de llibres tan coneguts com ara Tòquio Blues, El meu amor Sputnik o Kafka a la platja, ha sonat sovint com a candidat al Nobel.

L’escriptor japonès, que sovint parla de les insatisfaccions de la vida urbana i de la pèrdua de l’amor, rebrà el guardó el proper dia 9 de juny de mans del president de la Generalitat Artur Mas.

Si voleu més informació, podeu llegir aquesta notícia a La Vanguardia.

Share

3 pensaments a “Haruki Murakami guanya el XXIII Premi Internacional Catalunya 2011

  1. Montserrat Brau

    Vaig sentir-ho el divendres i em vaig alegrar molt. No he llegit res d’aquest autor però sempre que n’he llegit entrevistes m’ha semblat un auor autènticament interessat en la literatura. Ara, a més, té novetat a les llibreries… a veure si un dia d’aquests nosaltres la comentem!!

  2. Pere

    M’he llegit Tokyo Blues i recentment vaig acabar “La crònica de l’ocell que dona corda al món” i tots dos m’han agradat entre bastant i molt. Realment en Murakami té un estil ben particular i uns personatges que trobo fascinants. A veure si trobo temps i puc fer una ressenya de “La crònica….”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.