Indigneu-vos!, de Stéphane Hessel

Títol: Indigneu-vos!
Autor: Stéphane Hessel
Editorial: Ediciones Destino
Col·lecció: L’àncora
Pàgines: 64
ISBN: 978-84-9710-202-5
Preu: 5€

En Jordi s’ha llegit l’Indigneu-vos! d’Stéphane Hessel i ens l’ha explicat pel Nosaltres. Però per indignats…

El llibre, bàsicament fa una crida a la indignació per com funciona el sistema econòmic capitalista. Durant el llibre es fa una repassada a la història, i de què ha fet la resistència al llarg del temps.

Stéphane Hessel va patir el Nazisme a França, i va ser capturat i condemnat dues vegades a camps d’extermini, dels quals va poder escapar. A partir d’aquí, va començar a formar part de la resistència i ara, amb 93 anys, fa un recordatori de tots aquests anys, i intenta fer una crida a la resistència per tal de recuperar el control del sistema políticoeconòmic actual.

Aquest és un llibre que a les persones que ja estem indignades no ens satisfà del tot, perquè ja estem prou indignats. De fet, més.

No crec que aquest llibre aconsegueixi el seu objectiu, que és una revolució pacífica, però pot fer reflexionar a unes quantes persones de cap a on està anant el sistema actual, qui el controla, i si aquest és bo per a nosaltres.

Jo estic més indignat que Stéphane Hessel…

Share

4 pensaments a “Indigneu-vos!, de Stéphane Hessel

  1. Montserrat Brau

    Jordi, m’ha agradat moltíssim que t’hagis engrescat a enviar-nos el teu primer comentari al nosaltres!! A més, amb un llibre tan potent com aquest. Deia el Gabriel Celaya que la poesia és una arma carregada de futur. Bé, doncs, està vist que la prosa també pot ser-ho, perquè aquest llibre d’aspecte menudet surt a la llista dels més venuts des de fa setmanes… I és que sobren motius per a la indignació, eh?

  2. Geòrgia

    Jo me’l vaig comprar per Sant Jordi, vaig pensar… bufff… que breu! i és que tant sols són 50 pàgines…
    Estic esperant el 2n que es dirà “Comprometeu-vos” i és que tots, d’una o altra cosa estem indignats/des, però tot queda en res si no ens comprometem cadascun de nosaltres en canviar les coses.
    Tots/es podem posar el nostre granet de sorra per tal de “canviar el món i el sistema”.
    La millor manera jo crec que és a través de les associacions, entitats i organitzacions.
    Us deixo amb una entrevista de Hessel, de 93 anys, de fa uns dies:
    HESSEL: “La indignación debe ir seguida de compromiso” (El País, 29.05.2011)
    http://www.elpais.com/articulo/portada/Hessel/indignacion/debe/ir/seguida/compromiso/elpepusoceps/20110529elpepspor_8/Tes
    I una frase que diu ell i que m’encanta:
    “Nois (en referència al jovent), compte, hem lluitat per aconseguir el que teniu, ara us toca a vosaltres defensar-ho, mantenir-ho i millorar-ho; no permeteu que us ho arrabassin”
    🙂

  3. Montserrat Brau

    Geòrgia, jo també me’l vaig llegir i al principi vaig pensar que era curtet, però té més substància que la majoria de llibres que superen les 200 pàgines, eh?! El Comprometeu-vos promet!

  4. David Bronsoms

    Bones.
    Em podrieu fer un extens resum sobre el llibre indigneu-vos? És per un treball i em seria de gran utilitat saber de què tracta el llibre.
    Espero resposta.
    Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.